Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
dojoandring
Cinema

Merantau: μια ωραία ταινία από την Ινδονησία

Η ταινία Merantau, που κυκλοφόρησε σε ορισμένες χώρες ως Merantau Warrior, είναι μια ινδονησιακή ταινία δράσης πολεμικών τεχνών του 2009, σε σενάριο, σκηνοθεσία και επεξεργασία από τον Gareth Evans και με πρωταγωνιστή την Iko Uwais. 

Η πρώτη μεγάλη μεγάλου μήκους ταινία του Evans, το Merantau έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου Puchon της Νότιας Κορέας στις 23 Ιουλίου 2009, πριν βγει στους κινηματογράφους στις 6 Αυγούστου στην Ινδονησία. Κέρδισε το βραβείο της κριτικής επιτροπής για την καλύτερη ταινία στο εναρκτήριο ActionFest του 2010 στη Βόρεια Καρολίνα.

Η υπόθεση της ταινίας

Ο Yuda είναι από τη Δυτική Σουμάτρα και ειδικός στο Silat. Ως μέρος της παράδοσης του merantau (ταξιδεύοντας), αφήνει το σπίτι του για να αναζητήσει εμπειρία και επιτυχία. Σχεδιάζει να διδάξει το Silat στην Τζακάρτα. Στο ταξίδι του με το λεωφορείο, συναντά τον Eric, έναν άλλο γνώστη της τέχνης. Όταν ακούει για το σχέδιο του Yuda, ο Eric τον προειδοποιεί ότι η πόλη είναι πολύ διαφορετική από αυτό που φαντάζεται ο Yuda και ότι θα είναι δύσκολο να επιβιώσει διδάσκοντας. Περνούν από δοκιμή για σωματοφύλακες, αλλά ο  Yuda αρνείται να συνεχίσει. 

Στη συνέχεια ο Yuda ανακαλύπτει ότι το κτίριο στο οποίο επρόκειτο να μείνει έχει γκρεμιστεί, μένοντας άστεγος. Ένα παιδί που ονομάζεται Adit κλέβει το πορτοφόλι του, το κυνηγά και τελικά μέσω αυτού συναντά την αδερφή του Astri. Το αποτέλεσμα είναι ο Yuda να βρεθεί αντιμέτωπος με ένα κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων.

Με την ταινία αυτή αρχίζει η κινηματογραφική καριέρα του Iko Uwais, ο οποίος εξελίχθηκε σε πολύ καλό ηθοποιό ταινιών δράσης. 

Η ταινία είναι καλή, η σκηνοθεσία ξέρει να αναδεικνύει την θεαματικότητα των σκηνών μάχης και ο Iko δείχνει ότι “το έχει”.

 

 

Related posts

Πόσο αληθινές είναι οι σκηνές μάχης με σπαθιά;

Spyros Loumanis

Ο James Caan 6ο Dan στο Gosoku Ryu Karate δεν ζει πια

Spyros Loumanis

Serafim Karalexis: ο παραγωγός

Spyros Loumanis

Leave a Comment