Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
dojoandring
Arnis / Kali / EskrimaTaekwondoΈνοπλα στυλ

Μαχαίρια: “η άμυνα είναι το πρόβλημα των άλλων”

Η καλύτερη άμυνα σε οπλισμένο με μαχαίρι είναι η απομάκρυνση από τον κίνδυνο. Τελεία. Η συζήτηση αρχίζει όταν αυτό δεν είναι εφικτό.

Στο βίντεο που ακολουθεί τον Tuhon Apolo Ladra να δείχνει μια εξαιρετική άσκηση για την ανάπτυξη της ευαισθησίας και να υποστηρίζει για το ότι είναι σημαντικό να είσαι μόνο στην επίθεση… στην πραγματικότητα, η άποψή του είναι ότι η άμυνα “είναι το πρόβλημα των άλλων”.

Πριν δείτε το πολύ καλό βίντεο να δούμε ποιός είναι αυτός που λέει τα παραπάνω.

Ο Tuhon Apolo Ladra εκπαιδεύεται στις πολεμικές τέχνες για πάνω από 40 χρόνια. Είναι κάτοχος του 7ου Dan στο Tae Kwon Do, έχει διδάξει χιλιάδες μαθητές, ενώ διαχειρίζεται 57 σχολές πολεμικών τεχνών. Πιο γνωστός όμως είναι για τις πρωτοπόρες προσπάθειές του για την προώθηση της Φιλιππινέζικης  Πολεμικής Τέχνης του Kali.

Παίρνοντας τον βαθμό του Δασκάλου υπό τον άμεσο κληρονόμο του Pekti Tirsia Kali, Grand Tuhon Leo T. Gaje Jr., ο Tuhon Apolo έφθασε να τιμηθεί με το Hall of Fame του περιοδικού Black Belt, ως “Εκπαιδευτής Όπλων της Χρονιάς”, για τις τεχνικές του γνώσεις και τη διάδοση των Τεχνών Μάχης.
Ο Master Apolo ξεκίνησε την καριέρα του στις Φιλιππίνες ως μαθητής του Taekwondo, στο οποίο έγινε Πρωταθλητής της Ανατολικής Περιφέρειας κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980. Σαν αθλητής κέρδισε περισσότερα από 100 τρόπαια πρώτης θέσης και μεγάλους τίτλους πρωταθλημάτων και γρήγορα έγινε πρωταθλητής παγκόσμιας κλάσης. Για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια (1985-1988), ο Master Apolo αναγνωρίστηκε ως Εκπαιδευτής της Χρονιάς και Master of Tae Kwon Do από τον κορυφαίο αμερικανικό οργανισμό πολεμικών τεχνών Jae Kim Institute of Tae Kwon Do στο Hall of Fame που πραγματοποιήθηκε στο Pocono, PA. 
Ο Master Apolo έχει εκπαιδεύσει 18 εθνικούς πρωταθλητές, 7 Ολυμπιονίκες και 57 πρωταθλητές πολιτείας. Το 1997 και το 1999, εισήχθη στο World Martial Arts Hall of Fame. 
Ας δούμε τώρα τις προτάσεις του.

Related posts

“Tae Kwon Do Fighter” το Ασιατικό “Best of the Best”

Spyros Loumanis

Τελικά το Taekwondo βρήκε αυτό που δεν έψαχνε

Spyros Loumanis

Kyeok Sul Do: η πολεμική τέχνη του στρατού της Βόρειας Κορέας

Spyros Loumanis

Leave a Comment