Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
dojoandring
BoxingΕπικαιρότητα

Manny Pacquiao vs Floyd Mayweather jr 2 τον Μάιο;

Το διαδίκτυο “βράζει” από τις φήμες για ένα rematch με τον Manny Pacquiao και τον Floyd Mayweather. Οι δύο πυγμάχοι αγωνίστηκαν για πρώτη φορά το 2015 με τον Αμερικανό να παίρνει  την νίκη, αν και πολλοί το αμφισβήτησαν.

Ο αγώνας υποτίθεται ότι απέφερε 600.000.000 δολάρια, καθιστώντας τον το πιο κερδοφόρο αθλητικό αγώνα μάχης όλων των εποχών. Το pay per view (PPV) έφθασε τον απίστευτο αριθμό των 4,6 εκατομμυρίων.

Αυτό έθεσε ένα ρεκόρ το οποίο ο αγώνας του 2017 μεταξύ Mayweather και Conor McGregor δεν κατάφερε να ξεπεράσει. Ενώ και οι δύο μαχητές είναι φαινομενικά συνταξιούχοι, αγωνίζονται τακτικά σε αγώνες επίδειξης.

Αρκετές πηγές υποστηρίζουν ότι ο επαναληπτικός αγώνας είναι κοντά στο κλείσιμο για τον ερχόμενο Μάιο.

Είναι σπάνιο οι συνομιλίες για έναν αγώνα τέτοιου μεγέθους θα μπορούσαν να ξεκινήσουν, χωρίς κάποιος κοντά σε ένα από τα camps να διαρρεύσει κάποιες πληροφορίες. Επομένως, μάλλον δεν θα πρέπει να ενθουσιαστείτε πολύ με αυτό μέχρι να το ακούσετε από μια πιο επίσημη πηγή.

Ο Mayweather αγωνίζεται μία ή δύο φορές το χρόνο σε αγώνες επίδειξης, ενισχύοντας την σύνταξή του. Μέχρι στιγμής ο Pacquiao έχει αγωνιστεί μόνο μία φορά από τότε που αποσύρθηκε, αλλά φαίνεται να διαπραγματεύεται συνεχώς με πιθανούς αντιπάλους.

Οι δύο άνδρες βρέθηκαν σε μια κοινή συνέντευξη Τύπου στο Rizin πέρυσι, αν και δεν είναι ξεκάθαρο εάν η Ιαπωνική οργάνωση MMA έχει την επιρροή για έναν τόσο μεγάλο αγώνα πυγμαχίας. Ο Pacquiao υποτίθεται ότι θα αγωνιστεί φέτος με τον Buakaw Banchamek, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί η ημερομηνία και κανένας από τους δύο δεν έχει ξεκινήσει την προπόνηση.

Στην πυγμαχία τα χρήματα πάντα μιλάνε και ο πρώτος αγώνας μεταξύ Pacquiao και Mayweather έκανε πολλά. Αν και ένας επαναληπτικός αγώνας δεν θα ήταν τόσο επιτυχημένος, σίγουρα θα είχε πολύ περισσότερα κέρδη από οποιονδήποτε από τους πρόσφατους εκθεσιακούς αγώνες τους.

Σαν φίλαθλοι δεν περιμένουμε να δούμε δύο συνταξιούχους αθλητές να βάζουν φωτιά στο ρινγκ όπως έκαναν όταν είχαν 15 χρόνια λιγότερα στην πλάτη τους. Είναι προβληματικό κάποιος να μην μπορεί να καταλάβει τις διαφορές και να κρίνει τα πάντα με τα ίδια κριτήρια.

Περιμένουμε όμως να δούμε δύο σπουδαίους τεχνίτες που κρατιούνται ακόμη καλά, να δείχνουν αυτά που θαυμάζαμε όλα αυτά τα χρόνια. Και αυτό γνωρίζοντας ότι θα είναι η τελευταία, ίσως, ενδιαφέρουσα εμφάνισή τους πριν το τέλος της καριέρας τους.

Μία αποχαιρετιστήρια παράσταση.

 

Related posts

Καμπότζη και Ταϊλάνδη μάχονται για το “Muay Thai”

Spyros Loumanis

Οι κινούμενοι σάκοι των Κουβανών πυγμάχων

Spyros Loumanis

Το WBC θα ήθελε ο Anthony Joshua να αγωνιστεί με τον νικητή του αγώνα Fury vs Usyk

Spyros Loumanis

Leave a Comment