Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
dojoandring
BoxingΠρόσωπα

Manny Pacquiao: την “άκουσα” μόνο από τον Miguel Cotto

Ο Manny Pacquiao υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους πυγμάχους όλων των εποχών. Εξαιρετικός πυγμάχος, τεχνίτης, πανέξυπνος μαχητής και αποφασισμένος να νικήσει κάθε φορά που έμπαινε στο ρινγκ.

Να θυμίσουμε:

  • 72 αγώνες
  • 62 νίκες 
  • 39 με νοκάουτ 
  • 8 ήττες 
  • 2 ισοπαλίες

Και παγκόσμιος πρωταθλητής σε 8 κατηγορίες βάρους.

Μιλώντας στο περιοδικό Ring τον Ιούλιο του 2015, λίγους μήνες μετά αγώνα του με τον Floyd Mayweather, που παραμένει ο αγώνας με τις υψηλότερες εισπράξεις όλων των εποχών, ο Pacquiao ρωτήθηκε ποιος τον χτύπησε περισσότερο στην καριέρα του, από ποιόν την “άκουσε”.

“Αγωνίστηκα με τον Floyd Mayweather, τον Oscar De La Hoya και έχασα με νοκάουτ από τον Juan Manuel Marquez, αλλά κανένας δεν με χτύπησε πιο δυνατά από τον Miguel Cotto (επίσης γνωστό ως “Junito’). Ακόμα αισθάνομαι τα αποτελέσματά του σήμερα.”

Στις 14 Νοεμβρίου του 2009, ο Pacquiao αντιμετώπισε τον “Junito”, καθώς ο Φιλιππινέζος ήθελε να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής σε έβδομη κατηγορία διαφορετικών κιλών.

Έριξε τον Cotto τόσο στον 3ο και τον 4ο γύρο του αγώνα και τελικά νίκησε με τεχνικό νοκάουτ έχοντας υπεροχή από όλους τους κριτές.

Ενώ φαινόταν να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα, από τότε έχει παραδεχτεί ότι οι γροθιές του Cotto τον επηρέασαν σοβαρά.

“Το να μένεις στα σχοινιά δεν είναι το καλύτερο μέρος όταν τον πολεμάς”, συνέχισε ο Pacquiao. Είναι επίσης ακριβής. Είναι απίστευτος.”

Δείτε τις καλύτερες στιγμές του αγώνα:

 

 

Ο Cotto ξεκίνησε την πυγμαχία όταν ήταν 11 ετών στο Puerto Rico και όταν ολοκλήρωσε την πορεία του σαν ερασιτέχνης, είχε ρεκόρ 125 νίκες – 23 ήττες.

Στους Ολυμπιακούς του 2000 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και στη συνέχεια έγινε επαγγελματίας.

Αγωνίστηκε από το 2001 έως το 2017. Είναι πολλαπλός παγκόσμιος πρωταθλητής και ο πρώτος Πορτορικανός πυγμάχος που κέρδισε παγκόσμιους τίτλους σε τέσσερις κατηγορίες βάρους, από την light welterweight έως την middleweight.

Το 2007 και το 2009, κατατάχθηκε στην έβδομη θέση pound for pound από το περιοδικό The Ring.

Ο Cotto ξεκίνησε την καριέρα του ως ισχυρός μαχητής πίεσης, αλλά εξελίχθηκε με τα χρόνια σε έναν πιο εκλεπτυσμένο τεχνίτη καθώς ανέβαινε σε βάρος.

Πρόκειται για έναν σπουδαίο πυγμάχο.

 

 

 

 

Related posts

Elle Brooke vs Paige VanZant: το πρώτο γυναικείο crossover

Spyros Loumanis

Bare Knuckle μετά από 130 χρόνια: η χαρά του αίματος – σημεία των καιρών

Spyros Loumanis

Joe Joyce vs Zhilei Zhang 2: το τέλος του Joe Joyce

Spyros Loumanis

Leave a Comment