Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
dojoandring
BoxingGreeksΕνημέρωση

Lomachenko vs Kambosos: νίκη με νοκάουτ του Loma

Lomachenko vs Kambosos: Τα ξημερώματα της Κυριακής 12 Μαίου στην RAC Arena στο Perth, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής τριών κατηγοριών Vasiliy Lomachenko ήταν κυρίαρχος, καθώς σταμάτησε τον George Kambosos Jr στον 11ο γύρο και κέρδισε τον κενό παγκόσμιο τίτλο ελαφρών βαρών της IBF.

Οι σχολιαστές και οι περισσότεροι φίλαθλοι περίμεναν ότι ο Lomachenko θα νικούσε τον αποφασισμένο Kambosos και έγινε ακριβώς αυτό.

Οι περισσότεροι πιθανότατα δεν προέβλεψαν μια διακοπή για τον Lomachenko, αλλά αν κάποιος έβλεπε τον αγώνα, θα την θεωρούσαν πολύ πιθανή εξέλιξη.

Ο αγώνας

Στον 1ο γύρο της μάχης,  ο Lomachenko ξεκίνησε τυπικά, αλλά στο τελευταίο λεπτό εκτέλεσε μερικούς αιχμηρούς συνδυασμούς, χτυπώντας τον Kambosos.

Ο Lomachenko μπόρεσε να επιβάλει τον ρυθμό του σε όλο τον 2ο γύρο, αξιοποιώντας την εξαιρετική κίνησή του και το jab. Στα τελευταία δευτερόλεπτα του γύρου, ο Kambosos πέρασε μια γροθιά στο σώμα και ο Lomachenko απάντησε ρίχνοντας μια σειρά από χτυπήματα.

Οι επόμενοι γύροι πέρασαν παρουσιάζοντας την ίδια εικόνα. Υπεροχή του Lomachenko, που εκτός από επιθέσεις, βηματισμούς και συνδυασμούς, “χαρτογραφούσε” τον Kambosos.

Στον 5ο γύρο ο Lomachenko έριξε εκτός ισορροπίας τον Kambosos όταν πέρασε ένα δυνατό αριστερό.

Στον 6ο γύρο ο  Kambosos πέρασε ένα ωραίο αριστερό και το ακολούθησε με ένα δυνατό στο σώμα.

Στον 7ο και τον 8ο γύρο ο Lomachenko έδειξε την ποιότητά του. Κυριαρχούσε, χτυπούσε καθώς ήταν άπιαστος και ακριβής.

Στο μέσο του 9ου γύρου, ο Kambosos πέρασε άλλο ένα βαρύ χτύπημα στο σώμα. Ο Lomachenko απάντησε προσγειώνοντας έναν συνδυασμό στο κεφάλι του Kambosos.

Στον 11ο γύρο, ο Lomachenko άλλαξε την εστίασή του. Αντί να κυνηγά το κεφάλι, άρχισε να στοχεύει στο σώμα. Με 30 δευτερόλεπτα να απομένουν από το τέλος του γύρου, ο Lomachenko σημείωσε νοκ ντάουν όταν προσγείωσε ένα αιχμηρό χτύπημα στο σώμα του Kambosos. Ο Kambosos μπόρεσε να σηκωθεί, αλλά ο Lomachenko προσγείωσε άλλο ένα αριστερό στο σώμα που έστειλε τον Kambosos στον πάτωμα για δεύτερη φορά. Ο διαιτητής και η γωνία του Έλληνα, διέκοψαν τον αγώνα πετώντας πετσέτα.

Τα στατιστικά έδωσαν ένα πλεονέκτημα στον Lomachenko 105-36 στα δυνατά χτυπήματα.

Ο Lomachenko νίκησε καθαρά και απόλυτα δίκαια. Ήταν καλύτερος, ένα επίπεδο πάνω από τον George, που προσπάθησε πραγματικά. Όπως γράφαμε και παλιότερα, ίσως πρόκειται για τον καλύτερο πυγμάχο της εποχής μας.

Ο Kambosos κυνήγησε το θαύμα, ελπίζοντας στο ένα καλό χτύπημα. Οι σχολιαστές τον θαύμασαν για το κουράγιο του να σηκωθεί και να συνεχίσει μετά το πρώτο καίριο χτύπημα στο σώμα που τον δίπλωσε. Αυτό συνήθως είναι τελειωτικό, ελάχιστοι μπορούν να ελέγξουν τον πόνο και έχουν το σθένος να συνεχίσουν.


Ο αγώνας Lomachenko vs Kambosos ήταν με την πλάτη στον τοίχο, και οι δύο έπρεπε να νικήσουν.

Η τακτική των αντιπάλων

Από πλευρά τακτικής, ο Lomachenko σε αυτό τον αγώνα έπαιξε διαφορικά. Συνήθως άρχιζε αργά και ανέβαζε τον ρυθμό όσο περνούσαν οι γύροι. Αυτή τη φορά έκανε το άλλαξε. Άρχισε την κόντρα από την αρχή, μην αφήνοντας χρόνο στον αντίπαλό του. Άφησε τα χέρια του να φεύγουν από νωρίς, με πολλούς γρήγορους συνδυασμούς που έπιαναν το κεφάλι του Kambosos καθώς αυτός προχωρούσε

Εν τω μεταξύ, ο George προσπαθούσε να πιέσει στον ρυθμό και να επενδύσει στα χτυπήματα στο σώμα.

Στο μέσον του αγώνα, είναι χαρακτηριστικό ότι ο Kambosos είχε πετύχει μόνο το 10 τοις εκατό των χτυπημάτων του, ενώ ο Lomachenko πλησίαζε το ποσοστό επιτυχίας 40 τοις εκατό.

Ο Lomachenko συνέχισε να κάνει τον Kambosos να χάνει και μετά να τον κάνει να πληρώσει, αλλάζοντας ταχύτατα γωνίες και τιμωρώντας τον καθώς έπεφτε μέσα.

Καθώς έμπαιναν στους γύρους του πρωταθλήματος, το πρόσωπο του Καμπόσου ήταν μέσα στα αίματα.

Οι δηλώσεις μετά τον αγώνα

Ο Lomachenko είναι τώρα τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής σε τρεις κατηγορίες βάρους και, στα 36 του, έδειξε ότι μπορεί ακόμα να τα αγωνιστεί με τους καλύτερους.

Αναφερόμενος στο μικρόφωνο αμέσως μετά, ένας συγκινημένος Lomachenko είπε: “Σήμερα είμαι ξανά παγκόσμιος πρωταθλητής και αυτός ο παγκόσμιος τίτλος είναι για τον πατέρα μου.”

“Θέλω να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και να του δείξω την εκτίμησή μου.”

“Με εκπαίδευσε, με έχτισε και του αξίζει. Αυτή η ζώνη είναι για τον πατέρα μου”.

Ο Kambosos στη συνέχεια δήλωσε για την πρώτη ήττα με διακοπή της καριέρας του:

“Είμαι ένας σκληρός Αυστραλός. Είμαι το καλούπι του Arturo Gatti και του Micky Ward”, είπε.

“Δεν θέλουμε να κάνουμε εύκολες μάχες, αλλά με τους καλύτερους, κοιτάξτε το ιστορικό μου.”

“Τι μπορείς να πεις για αυτόν τον άνθρωπο, είναι ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών.”

“Κάναμε το καλύτερο δυνατό, ξεκινήσαμε καλά νωρίς, αλλά είναι αληθινός πρωταθλητής και του αξίζει αυτή η ζώνη”.

 

 

 

Και το μετά τον αγώνα

Ο Kambosos

Ο Αυστραλός σταρ θέλει να συνεχίσει την πορεία λύτρωσής του, μετά τις συνεχόμενες ήττες από τον Devin Haney, έχοντας νικήσει τον Βρετανό σταρ Maxi Hughes τον Ιούνιο του 2023.

Ο υποστηρικτής του Lou DiBella πιστεύει ότι θα μπορούσε να μπει στο ρινγκ με τον Teofimo Lopez για μία τεράστια ρεβάνς στη συνέχεια.

Είπε: “Αν ο George έχει καλή απόδοση, υπάρχει πάντα ο αγώνας με τον Teofimo Lopez επειδή κλώτσησε το πίσω μέρος του Teofimo.”

“Έτσι, αυτός ο αγώνας θα είναι πάντα εκεί όσο ο George εξακολουθεί να μοιάζει με μαχητή παγκόσμιας κλάσης.”

“Και δεν έχω κανένα λόγο να πιστεύω ότι δεν θα το κάνει, γιατί ο George είναι ένας μαχητής παγκόσμιας κλάσης και ξέρω ότι θα δώσει μια υπέροχη παράσταση την Κυριακή.”

Για τον ενδεχόμενο δεύτερο αγώνα με τον Lopez ο Kambosos είπε ότι θα τον ήθελε αν η συμφωνία ήταν δίκαιη.

Μια νίκη θα μπορούσε να τον βοηθήσει να επιστρέψει στη διεκδίκηση του παγκόσμιου τίτλου με νέο βάρος, με τον Lopez να κατέχει επί του παρόντος τον τίτλο του WBO super-lightweight.

“Τον κέρδισα. Του πήρα τη ζώνη και τον χτύπησα. Τον κέρδισα δίκαια.”

“Η μπάλα είναι στο γήπεδο του. Αν θέλει να το κάνει και να είναι λογικό, ίσως μπορεί να φτάσει μέχρι την Αυστραλία. Εγώ πήγα στην αυλή του.”

“Ή μπορούμε να το κάνουμε κάπου αλλού, στην Ελλάδα. Μπορούμε να το κάνουμε. Αλλά πήρα την νίκη, οπότε δεν βιάζομαι να τον αντιμετωπίσω. Δεν έχασα από αυτόν, τον κέρδισα.”

“Εξαρτάται από τον Lopez. Εάν το θέλουν, η ομάδα του ή οτιδήποτε άλλο αποφασίσει να πιέσει για αυτό, τότε μπορούμε να μιλήσουμε.”

Ο Lomachenko

Μετά τον αγώνα, το αφεντικό της Top Rank, Arum είπε ότι θα ήθελε να ταιριάξει τον πρωταθλητή IBF Lomachenko με τον πρωταθλητή WBC Shakur Stevenson στη συνέχεια σε μια ενοποίηση.

Ο Arum προσπαθεί να πείσει τον Stevenson να επεκτείνει το συμβόλαιό του με την Top Rank. Το συγκεκριμένο λήγει μετά τον επόμενο αγώνα του στις 6 Ιουλίου. Αυτό θα λειτουργούσε καλά για τον Arum εάν ο Lomachenko συμφωνούσε να αντιμετωπίσει τον Shakur. Σε αυτή την περίπτωση θα τον βοηθούσε να πείσει τον Shakur να επεκτείνει το συμβόλαιό του, αλλά δεν θα είχε κάποια ιδιαίτερη αξία για τον Loma. Αυτός θα ήταν ένας άτονος αγώνας για τον Lomachenko, ο οποίος πιθανότατα θα περιλάμβανε πολλή κίνηση από την πλευρά του Shakur. Οι θαυμαστές της πυγμαχίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βλέπουν τον Shakur ως “Δρομέα” του ρινγκ. Δεν το λες και κολακευτικό αυτό.

Ο Lomachenko πάντως έχει περισσότερες ελκυστικές επιλογές για τον επόμενο αγώνα του. Ο πρωταθλητής του WBA Gervonta “Tank” Davis, λέει ότι θέλει να τον αντιμετωπίσει μετά αφού αγωνιστεί εναντίον του Frank Martin στις 15 Ιουνίου. Υπάρχει επίσης ο Emanuel Navarrete, ο οποίος θα ήταν καλύτερη επιλογή από τον Shakur. Για τον αγώνα Lomachenko vs Kambosos που μόλις τελείωσε, ο Arum σχολίασε: “Ήταν τέλεια. Ήταν σχεδόν σαν μια vintage παράσταση”.

 

 

Related posts

52 Blocks Boxing: η πολεμική τέχνη που γεννήθηκε στους δρόμους και τις φυλακές των ΗΠΑ

Spyros Loumanis

Zhilei Zhang: “ο Tyson Fury δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τη δύναμή μου”

Spyros Loumanis

LIVE IBA Champions’ Night από το Dushanbe του Tajikistan

Spyros Loumanis

Leave a Comment