Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
dojoandring
BoxingΕπικαιρότητα

Lomachenko vs Kambosos: η μάχη για τον παγκόσμιο τίτλο της IBF έρχεται

Ο πρώην πρωταθλητής ελαφρών βαρών IBF/WBA/WBO & Ring George Kambosos Jr. (21-2, 10 KOs) και ο σούπερ σταρ Vasily Lomachenko (17-3, 11 KOs) θα αγωνιστούν για τον κενό τίτλο IBF 135-lb στις 12 Μαΐου σε σύγκρουση στο Perth της Αυστραλίας.

Η διοργάνωση του αγώνα στην Αυστραλία δίνει στον 30χρονο Kambosos, το πλεονέκτημα έδρας.

Και οι δύο μαχητές βγαίνουν από αμφισβητούμενους αγώνες. Ο Lomachenko κέρδισε αναμφισβήτητα τον Devin Haney τον περασμένο Μάιο, αλλά οι κριτές έδωσαν τον αγώνα στον Haney, ενώ και ο Kambosos κέρδισε τον Maxi Hughes με απόφαση πλειοψηφίας δώδεκα γύρων τον περασμένο Ιούλιο στον πρώτο του αγώνα με το Top Rank, αλλά υπήρξαν διαμαρτυρίες για την ορθότητα του αποτελέσματος.

Μερικοί οπαδοί βλέπουν τον αγώνα Lomachenko vs Kambosos Jr. ως αγώνα μεταξύ δύο από τα θύματα του Haney. Κι αυτό σωστό.

Στην Αυστραλία είναι που ο Kambosos έχασε και τους δύο αγώνες από τον Devin Haney το 2022. Έχει δύο σοβαρούς λόγους για να νικήσει αυτή τη φορά. Ο πρώτος είναι για να αποκαταστήσει την δημοτικότητά του στην χώρα που ζει και η οποία έχει ξεθωριάσει λίγο από τις ήττες από τον Haney. Ο δεύτερος είναι η αξία του ίδιου του Lomachenko, ενός από τους καλύτερους πυγμάχους της εποχής μας και πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή σε τρεις κατηγορίες βάρους.

Το “Ferocious” vs “Matrix” έρχεται και θα είναι συναρπαστικό.

 

Related posts

LIVE το EUBC Youth Men & Women European Boxing Championships – Day 6

Spyros Loumanis

Θα γίνει σίγουρα ο αγώνας Mike Tyson vs Jake Paul;

Spyros Loumanis

Eubank vs Benn στις 23 Δεκεμβρίου: ο πρώτος τους αγώνας που όμως είναι ο τρίτος

Spyros Loumanis

Leave a Comment