Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
dojoandring
LiveSsireumΚορεάτικες τέχνες

LIVE το 2023 Samcheok National University Jangsa Ssireum – Day 2

“Το Ssireum είναι η Κορεάτικη πάλη. Ιστορικά εμφανίστηκε τον 4ο αιώνα, από την περίοδο του Goguryeo. Κατά την εποχή των Τριών Βασιλείων (57 π.Χ. – 668 μ.Χ.), το στυλ έγινε μέρος της στρατιωτικής εκπαίδευσης. Γρήγορα έγινε αγαπητή από τον λαό και κατέληξε να είναι ένα δημοφιλές λαϊκό στυλ πάλης και διασκέδαση για τους πολλούς αλλά και για τον βασιλιά κατά την περίοδο Goryeo και Joseon.

Τα πρώτα στοιχεία για το Ssireum εντοπίζονται σε τοιχογραφίες του Βασιλείου Goryeo. Συγκεκριμένα σε τάφο αυτής της χρονικής περιόδου, υπάρχει σκηνή πάλης δύο ανδρών, με έναν ηλικιωμένο να είναι ο κριτής του αγώνα. Αυτό αποδεικνύει ότι το στυλ αυτό ήταν από τότε αναπτυγμένο και οργανωμένο. Στην τοιχογραφία που αναφερόμαστε απεικονίζονται και θεατές με ομπρέλες, ιππείς, υπηρέτες που στέκονται κάτω από ένα δένδρο. Γύρω από αυτούς υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με διάφορες ψυχαγωγικές δραστηριότητες, παίζουν μουσική, χορεύουν, εκτελούν ακροβατικά κ.λ.π. Η όλη ατμόσφαιρα δείχνει ότι από τότε το Ssireum ήταν μέρος της διασκέδασης των ανθρώπων.   

Την ημέρα της πανσελήνου κατά τον έβδομο μήνα πραγματοποιούταν ένα μεγάλο πρωτάθλημα μεταξύ 100 ανδρών, ένα baekjung, από διάφορες περιοχές, μπροστά σε πλήθος κόσμου. Ο νικητής του Baekjung ονομαζόταν “Cheonhajangsa” που σημαίνει το ισχυρότερο πρόσωπο κάτω από τον ουρανό.
Κατά την διάρκεια των διακοπών Chuseok, στον όγδοο σεληνιακό μήνα, συγκεντρώνονταν αγωνιζόμενοι από όλη την χώρα για να συμμετάσχουν στο εθνικό πρωτάθλημα, κάτι σαν Πανκορεατικό πρωτάθλημα Ssireum.
Το έπαθλο της εποχής ήταν ένα βόδι, κάτι που ήταν πολύτιμο τότε, αφού μιλάμε για μια γεωργική κοινωνία. Το έπαθλο συμβόλιζε την δύναμη του αθλητή.

Για να νικήσουν έπρεπε να αναγκάσουν τον αντίπαλό τους να αγγίξει το έδαφος με οποιοδήποτε σημείο του σώματος πάνω από το γόνατο. Για να το επιτύχουν αυτό χρησιμοποιούσαν τεχνικές που περιλάμβαναν τράβηγμα, ανύψωση, σπρώξιμο, κάμψη της μέσης και πτώσεις.”

Σήμερα βλέπουμε LIVE την 2η μέρα από το 2023 Samcheok National University Jangsa Ssireum.

 

Related posts

LIVE το EUBC Junior EBC – Sarajevo 2024 – Day 6

Spyros Loumanis

LIVE BOXING Franck Petitjean vs Adam Azim για το πρωτάθλημα Ευρώπης

Spyros Loumanis

16th World Wushu Championships – Sanda – Day 2

Spyros Loumanis

Leave a Comment