Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
dojoandring
KickboxingΕνημέρωση

Krush Championship: ο “μικρός αδελφός” του K-1

Η Krush είναι μια οργάνωση ψυχαγωγίας και προώθησης πολεμικών τεχνών που ιδρύθηκε το 2008.

Επί του παρόντος εδρεύει στην Ιαπωνία, είναι ο “μικρός αδελφός” του K-1.

Η Krush προωθεί αγώνες kickboxing σε 10 κατηγορίες βαρών για άνδρες και 3 για γυναίκες. Θεωρείται ότι είναι η δεύτερη βαθμίδα του K-1 και έχει δημιουργήσει πολλούς μαχητές για αυτό, όπως οι Takeru Segawa, Tatsuya Tsubakihara και Yuki Egawa.

Η Krush δημιουργήθηκε το 2008 ως συνεργασία μεταξύ του K-1 και της All Japan Kickboxing Federation (AJKF ).

Στις 22 Ιουνίου 2009, ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Toshio Kaneda συνελήφθη, μαζί με άλλα επτά μέλη της εκτελεστικής επιτροπής. Μετά τη σύλληψή τους, η AJKF διαλύθηκε. Η υπόλοιπη επιτροπή και τα μέλη του προσωπικού ίδρυσαν την “Good Loser”, μια μητρική εταιρεία που συνέχισε να διοργανώνει εκδηλώσεις με το εμπορικό σήμα Krush. Γενικός διευθυντής ορίστηκε ο πρώην kickboxer Satoshi Kobayashi.

Στις 24 Ιουλίου 2009, η Krush πραγματοποίησε το πρώτο της τουρνουά. Το Grand Prix ήταν προγραμματισμένο να στέψει τον νέο πρωταθλητή ελαφρών βαρών και περιλάμβανε 16 συμμετέχοντες.

Στο Krush 127 (24 Ιουλίου 2021), ο Mahmoud Sattari κερδίζει τον Παγκόσμιο τίτλο Cruiserweight.

Στις 8 Αυγούστου 2012, η Krush υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την Pancrase. Ήταν η πρώτη τέτοια συμφωνία στην μέχρι τότε τετραετή ιστορία του οργανισμού.

Επιβεβαιώθηκε στις αρχές του 2014 ότι η Krush θα ξεκινούσε να διοργανώνει αγώνες γυναικών, καθώς και αγώνες γυναικείου τίτλου. Η πρώτη πρωταθλήτρια Krush στις γυναίκες στέφθηκε στις 17 Μαρτίου 2014, όταν η Syuri έγινε η πρώτη πρωταθλήτρια flyweight.

Στις 29 Μαΐου 2014, δύο χρόνια μετά την πτώχευση της μητρικής Fighting and Entertainment Group της K-1 το 2012 και την πώληση των εμπορικών σημάτων της, διοργανώθηκε το K-1 World League (αργότερα μετονομάστηκε σε K-1 World GP). Ως εκ τούτου, οι δύο οργανισμοί επανέλαβαν τη συνεργασία τους.

Από το 2017 και μετά, διοργανώνονταν εκδηλώσεις πολλαπλής προώθησης με Κινέζικους οργανισμούς όπως οι Wu Lin Feng και GLORY OF HEROS κάθε καλοκαίρι, με Κινέζους μαχητές να ανταγωνίζονται τους Ιάπωνες ομολόγους τους.

Στις 26 Ιανουαρίου 2019 η Krush μετονομάστηκε σε “K-1 KRUSH FIGHT” για να ανακοινώσει περαιτέρω τη σύνδεση μεταξύ των δύο εμπορικών σημάτων. Ωστόσο, στις 7 Δεκεμβρίου 2019, μετονομάστηκε ξανά σε Krush. Ο στόχος της μετονομασίας του διαγωνισμού σε Krush ήταν να απομακρυνθεί από την εικόνα της μάρκας ως δεύτερης βαθμίδας του K-1.

Κανόνες των αγώνων

Ο Krush μοιράζεται το ίδιο σύνολο κανόνων με το K-1 , το οποίο έχει ως εξής:

Οι αγώνες διεξάγονται σε ένα ρινγκ που είναι έξι ή περισσότερων τετραγωνικών μέτρων και περιβάλλεται από τέσσερα σχοινιά.

Επιτρέπονται μόνο τεχνικές χτυπημάτων όπως γροθιές, λακτίσματα και γόνατα. Επιτρέπονται τα χτυπήματα με το πίσω μέρος της γροθιάς, αλλά όχι με τον αγκώνα ή τον πήχη. Απαγορεύονται τα πολλαπλά γόνατα.

Απαγορεύονται τα σκουπίσματα, οι ρίψεις, τα χτυπήματα στο κεφάλι και τα χτυπήματα με τον αγκώνα. Επιπλέον, φτύσιμο, δάγκωμα, χτυπήματα στη βουβωνική χώρα, χτυπήματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού, χτυπήματα μετά το τέλος του γύρου ή όταν ο διαιτητής έχει ζητήσει διάλειμμα, χτύπημα ενώ ο αντίπαλος είναι νοκ ντάουν και το υπερβολικό κράτημα. Όλα αυτά θεωρούνται φάουλ.

Οι αγώνες, τόσο οι κανονικοί όσο και οι αγώνες τίτλου, διεξάγονται σε τρεις γύρους τριών λεπτών. Σε περίπτωση ισοπαλίας διεξάγεται παράταση.

Οι αγώνες βαθμολογούνται με βάση τέσσερα κριτήρια:

(1) Αριθμός νοκ ντάουν που έχει σημειώσει ένας μαχητής, με τρία νοκ ντάουν μέσα στον ίδιο γύρο καταλήγουν σε τεχνικό νοκ άουτ

(2) Παρουσία ή απουσία ζημιάς στον αντίπαλο

(3) Ο αριθμός των καθαρών χτυπημάτων, με τα χτυπήματα που εκτοξεύονται με πρόθεση τερματισμού του αγώνα με μεγαλύτερη βαθμολογία από εκείνα που ρίχνονται με σκοπό να συγκεντρώσουν πόντους. Τα πιο δυνατά χτυπήματα ανταμείβονται.

(4) Επιθετικότητα

 

Related posts

Η Seniesa Estrada διατήρησε τους τίτλους WBC και WBA, μετά από σκληρό αγώνα με την Leonela Yudica

Spyros Loumanis

Asian Championships Grappling 2024 – ημέρα 1η

Spyros Loumanis

European Boxing Championships Ανδρών και Γυναικών έως 22 ετών για το 2023 – Ημέρα 2η

Spyros Loumanis

Leave a Comment