Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
dojoandring
Muay Thai

King’s Cup Muay Thai: προς τιμήν του Βασιλιά

Από όλες τις διοργανώσεις Muay Thai που γίνονται σε όλο τον κόσμο, μία είναι η πιο λαμπερή.

Το Kings Cup Super 8 Tournament.

Το Kings Cup γίνεται προς τιμήν του Βασιλιά της Ταϊλάνδης Bhumibol Adulyadej, την ημέρα των γενεθλίων του, στις 5 Δεκεμβρίου κάθε χρόνου.

Πραγματοποιείται στην πλατεία Sanam Luang της Bangkok, με θέα το παλάτι του βασιλιά. Στην πλατεία αυτή έχει ταφεί η τέφρα των προηγούμενων Βασιλιάδων και θεωρείται ιστορικός χώρος.

Μετά τον θάνατο του βασιλιά Bhumibol Adulyadej στις 13 Οκτωβρίου 2016, πλήθος κόσμου πλημμύρισε τον Sanam Luang για να αποτίσει φόρο τιμής στον εκλιπόντα βασιλιά. Η αποτέφρωσή του έγινε εδώ, στις 26 Οκτωβρίου 2017. 

Το Kings Cup Super 8 Tournament συνεχίζεται και στην εκδήλωση παρευρίσκονται έως και 300.000 οπαδοί του Muay Thai και θαυμαστές του Βασιλιά, ενώ μεταδίδεται απ΄ ευθείας από την τηλεόραση σε όλη την Ταϊλάνδη. 

Οι εορταστικές εκδηλώσεις διαρκούν μια εβδομάδα και περιλαμβάνουν επιδείξεις Muay Thai, συμπεριλαμβανομένου ενός ερασιτεχνικού τουρνουά, Ladies Super 8, και μια ειδική επίδειξη νέων.

Στους κανονικούς αγώνες, οκτώ μαχητές αγωνίζονται σε ένα μονοήμερο τουρνουά, όπου η ήττα είναι και αποκλεισμός από την συνέχεια. Ο Πρωταθλητής πρέπει να κερδίσει τρεις αγώνες σε μια μέρα.

Στο Kings Cup μπορούν να λάβουν μέρος και ξένοι, μη Ταϊλανδοί. Μπορούν να νικήσουν; Απ’ ότι μου έλεγε φίλος που ζει στην Ταϊλάνδη και ασχολείται με το Muay Τhai, πρέπει σχεδόν “να τους κόψεις το κεφάλι” για να νικήσεις. Ο λόγος είναι ότι αποτελεί μεγάλη τιμή το να νικήσεις το συγκεκριμένο Tournament μπροστά στον Βασιλιά και σε όλη την Tαιλάνδη. Οι μαχητές κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν, είναι ένας διαφορετικός αγώνας από τους άλλους. Είναι για την Τιμή.

Δείτε τα ονόματα των νικητών της περιόδου 2001-2010:

2010 Yodsanklai Fairtex Ταϊλανδός
2009 Brazil Cosmo Alexandre Βραζιλιάνος 
2008 Kem Sitsongpeenong Ταϊλανδός
2007 Tum Mardsua Ταϊλανδός
2006 Wanlop Sitpholek S-4 Ταϊλανδός
2005 Lamsongkram Chuwattana Ταϊλανδός
2004 Kunsuk Petchsupapan Ταϊλανδός
2003  Suriya Prasathinphimai Ταϊλανδός
2002 Ole Laursen S-4 Φιλιππινέζος
2001 John Wayne Parr Αυστραλός
 

 

 

Related posts

ONE 37 Highlights: φοβεροί αγώνες

Spyros Loumanis

Rajadamnern Stadium: ο “ναός” του Muay Thai

Spyros Loumanis

Light Sparring vs Hard Sparring: ποιό είναι καλύτερο;

Spyros Loumanis

Leave a Comment