Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
dojoandring
Brazilian JujitsuCinemaJudoΠρόσωπα

Keanu Reeves Judo/Jiu-Jitsu Training for John Wick

Ο Keanu Reeves έχει γίνει θρύλος με ταινίες όπως το Matrix αλλά κυρίως με την σειρά John Wick.

Πολύ σοβαρός στην εκπαίδευση του για να ετοιμάσει τις εντυπωσιακές σκηνές μάχης χωρίς όπλα, αλλά και αυτές με τα όπλα, που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά τόσο καλά στην οθόνη.

Είχε και στις δύο περιπτώσεις κορυφαίους εκπαιδευτές. Στις τεχνικές μάχης μεγάλο μέρος της εκπαίδευσης το έκανε με τους αδελφούς Machado του Brazilian Jujitsu. Στα όπλα είχε, μεταξύ των άλλων, τον Ισραηλινό αληθινό εκπαιδευτή  Aaron Cohen.

Σε όλες τις περιπτώσεις, οι συνεργάτες του είχαν έναν πολύ καλό λόγο να πουν.  Συγκεντρωμένος, άκουγε τους προπονητές του, χωρίς τον εγωισμό των διασημοτήτων, χωρίς δικαιώματα, απλά σκληρή δουλειά και ταλέντο.

“Ένας ηθοποιός που παρέμεινε ταπεινός και σέβεται τους πάντες μέχρι τους κασκαντέρ. Ένας από τους τελευταίους αληθινούς αστέρες του κινηματογράφου.”

Οι τεχνικές είναι αναγνωρίσιμες των στυλ που έχει κάνει. Στις ταινίες όμως έχουν γίνει προσαρμογές για να ταιριάζουν με τον ρόλο που υποδύεται.

Ως John Wick συχνά χτυπά τους “κακούς” για να τους αναισθητοποιήσει πριν από την εκτέλεση μιας τεχνικής,πραγματοποιεί κλειδώματα σε καρπούς, αγκώνες και ώμους, ανατρέπει τους αντιπάλους και τους πυροβολεί για να τελειώνει.

Αν κάποιος είχε κάνει την προπόνηση που έκανε αυτός θα είχε πάρει την μαύρη ζώνη στο Judo  ή την μπλε στο Brazilian.

 

 

Related posts

Ο Lennox Lewis σκέφτεται κι αυτός την επιστροφή

Spyros Loumanis

Manny Pacquiao: την “άκουσα” μόνο από τον Miguel Cotto

Spyros Loumanis

Oleg Taktarov: ζωή σαν παραμύθι από τα κλουβιά του ΜΜΑ στο Hollywood

Spyros Loumanis

Leave a Comment