Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
dojoandring
Cinema

Karate, Hand of Death: η πρώτη Αμερικάνικη ταινία που γυρίστηκε για το Karate

Ένας Ναζί εγκληματίας πολέμου βρίσκεται στο Τόκιο για να εξαργυρώσει τα λάφυρα του πολέμου: 1.000.000 δολάρια σε πλατίνα. Όταν αυτός δολοφονείται, ένας Αμερικάνος επισκέπτης του Τόκιο εμπλέκεται και πρέπει να ξεφύγει από την αστυνομία αλλά και από μια συμμορία που πιστεύει ότι έχει το πολύτιμο μέταλλο. Είναι ο Matt Carver και έχει τη δική του ιστορία. Ο Matt μεγάλωσε στην Ιαπωνία, μιλά άπταιστα Ιαπωνικά και γνωρίζει Karate. Ήταν στρατιώτης στον Ειρηνικό στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι απογοητευμένος από τη ζωή του και πήγε στο Τόκιο για να απαλλαγεί από τα φαντάσματα του παρελθόντος. Ενώ κρύβεται, επικοινωνεί με την οικογένεια Harakawa, του παιδικού του φίλου, Akira. Η σχέση του Carver με την οικογένεια Harakawa κρατά το κλειδί για το μυστήριο του νεκρού Ναζί. Όμως ο τρόπος που συνδέονται αυτές οι ξεχωριστές ιστορίες, δείχνει ότι μόνο ο Carver μπορεί να το λύσει το πρόβλημα πριν να είναι πολύ αργά.

Οι σκηνές με τους Ιάπωνες Karateka είναι αυθεντικές και η παρουσία του σπουδαίου Hidetaka Nishiyama χαρακτηριστική.

Οι κριτικοί βαθμολόγησαν την ταινία αυτή με 7/10 κάτι που δεν είναι λίγο.  

Αξίζει να την δείτε, κατ’ αρχήν γιατί παρουσιάζει την εποχή (1961) και το πως έβλεπαν οι Αμερικανοί την Ιαπωνία και τις πολεμικές τέχνες τους. 

Αυτό που την κάνει μοναδική είναι το ότι είναι η πρώτη ταινία που γυρίστηκε στις ΗΠΑ με τον τίτλο “Karate” στον τίτλο της.

Είναι επίσης και μια από τις πρώτες Αμερικανικές ταινίες με οποιοδήποτε είδος πολεμικών τεχνών.

  

 

Related posts

Jake Gyllenhaal και Conor Macgregor για την ταινία “Road House”

Spyros Loumanis

Mission: Impossible-Dead Reckoning-Part1

Spyros Loumanis

The Final Blade: μια ταινία και με καλό σενάριο

Spyros Loumanis

Leave a Comment