Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
dojoandring
MMAΤεχνική

Κάνω ΜΜΑ και μου αρέσει να “γυρίζω”

Αφιερωμένο σε όσους κάνουν ΜΜΑ και τους αρέσει να “γυρίζουν”. 

Τα λέγαμε και πριν τέσσερις μήνες όταν αναρωτιόμασταν αν τα γυριστά λακτίσματα “πιάνουν”, αλλά και πριν δύο μήνες όταν αναφερόμασταν στις στροφές με τον αγκώνα να εξέχει. Εδώ το πλατειάζουμε, βάζουμε μέσα όλες τις τεχνικές.

Μπορεί να είναι μια αντεπίθεση, μια απάντηση μετά την επίθεση, μια αντίδραση ανάμεσα στα χτυπήματα που έρχονται, μια προσπάθεια απεγκλωβισμού από τον συνδυασμό που δεχόμαστε, μία κίνηση που αρχικά σκοπό έχει να καθυστερήσει την επίθεση που έρχεται.

Σε όλες τις περιπτώσεις η λέξη που υπάρχει πίσω από όλες τις παραπάνω περιπτώσεις είναι “αιφνιδιασμός”. Ο αντίπαλος δεν πρέπει να δει ή να “δει” το γυριστό. Ο λόγος είναι η μεγάλη διαδρομή και ο χρόνος που χρειάζεται για να ολοκληρώσει την περιστροφή, όσο γρήγορη και να είναι. Η σύγκριση γίνεται με την ταχύτητα ενός άμεσου, κατά μέτωπο χτυπήματος.

Αν έχεις τεχνική, φυσική κατάσταση, ταχύτητα, αντίληψη, μετράς καλά την απόσταση, έχεις καλή αίσθηση της ροής του αγώνα, “βλέπεις” τα ανοίγματα που θα εμφανιστούν την επόμενη στιγμή (αυτά που υπάρχουν ήδη δεν τα προλαβαίνεις με τα γυριστά), διαθέτεις θράσος και λίγη τύχη, μην το σκέφτεσαι, όταν το “νοιώσεις” ότι ήρθε η στιγμή, στρίψε.

 

 

Related posts

Ο Dominick Cruz είναι κάτι περισσότερο από καλός μαχητής του ΜΜΑ, είναι ένας δεξιοτέχνης

Spyros Loumanis

Vyacheslav Datsik: παράνοια, ΜΜΑ, ληστείες, φυλακή, ναζισμός

Spyros Loumanis

Ένα πολύτιμο “φροντιστήριο” πυγμαχίας από΄τους καλύτερους

Spyros Loumanis

Leave a Comment