Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
dojoandring
BoxingΕνημέρωση

Jake Paul vs Nate Diaz: καθαρή νίκη του Paul

Ο Nate Diaz πίστευε ότι, στο ντεμπούτο του στην επαγγελματική πυγμαχία, αν μπορούσε να πείσει τον Jake Paul να κάνει 10 γύρους αντί για 8, θα ήταν προς όφελός του.

Αλλά αντί γι αυτό, ο Paul (7-1, 4 KO) κυριάρχησε σχεδόν σε κάθε γύρο του αγώνα. πετυχαίνοντας μια ξεκάθαρη ομόφωνη νίκη το βράδυ του Σαββάτου στο Dallas.

Η πυγμαχία του Paul ήταν πολύ τεχνική για τον Diaz, ο οποίος προσπάθησε να “εισαγάγει” διάφορες “ιδέες”, όπως συνδυασμούς και με χαστούκια. Ο Paul δεν μάσησε και του χώθηκε από τον 1ο γύρο, αλλά και σημείωσε ένα knockdown στον 5ο γύρο από ένα αριστερό hook που έκανε τον Diaz να περάσει σχεδόν μέσα από τα σχοινιά.

Ο Diaz είχε κάποιες καλές στιγμές, αλλά η δύναμη του Paul ήταν ο αποφασιστικός παράγοντας και η αντοχή του που δεν τον πρόδωσε ποτέ, ακόμη και αν αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του για 10 γύρους.

“Είναι σκληρός”, είπε ο Paul μετά τον αγώνα. “Είναι πραγματικά σκληρός, γι’ αυτό είναι γνωστός. Αλλά ο σκληρός σε αυτό το άθλημα δεν λειτουργεί… Τον γκρέμισα, κέρδισα σε κάθε γύρο. Είναι πολεμιστής, ξέρεις. Τον πλήγωσα στον πρώτο γύρο, αλλά συνέχιζε να έρχεται”.

Ο Diaz έβγαλε πολλά από τα κόλπα που τον έκαναν αγαπημένο των θαυμαστών στη μακρά καριέρα του στο ΜΜΑ. Χλεύαζε, προσποιήθηκε ότι είχε πληγωθεί και έκανε τον αγώνα άβολο με διάφορους τρόπους.

Στο τέλος, ο Paul κέρδισε τον αγώνα στα φύλλα του σκορ, με τους κριτές να δίνουν βαθμολογία 97-92, 98-91 και 98-91.

Μετά τη νίκη, ο Paul επανέλαβε την επιθυμία του να αντιμετωπίσει τον Diaz στο ΜΜΑ.

“Θέλω να το προσπαθήσω στο MMA”, είπε ο Paul. “10.000.000 δολάρια από την PFL, αυτή είναι η προσφορά. Ας το επαναλάβουμε στο MMA. Είναι η περιοχή σου, ας το κάνουμε.”

Ο Diaz έσπευσε να αποδεχτεί την προτεινόμενη ρεβάνς, λέγοντας ότι η προαγωγή του στην Real Fight Inc. θα πρέπει να συμμετάσχει.

” Έκανε καλή δουλειά. Είναι ένας καλός αθλητής, δυνατός μάγκας και χτυπάει δυνατά και γρήγορα, αλλά δεν είναι κάτι που δεν είχα ξαναδεί. Εκπαιδεύτηκε με ανθρώπους που ήταν έτσι. Αυτοί οι τύποι μπορούν να σε ρίξουν κάτω. Είναι καλό σκατό”, είπε ο Diaz εκφράζοντας την εκτίμησή του. “Θα έπρεπε να ρίχνω μπουνιές, να τον κρατάω έξω. Δεν προσπαθώ να δικαιολογηθώ, αλλά περίπου ένα μήνα πριν πόνεσα λίγο το δεξί μου χέρι. Νομίζω ότι έπρεπε να κρατηθώ προς τα έξω και να κάνω κύκλους, και να έκανα καλύτερα πράγματα. Αλλά όλα είναι καλά. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην εμφανιζόμουν σε έναν αγώνα εξαιτίας αυτού. Πρέπει να μπεις ανεξάρτητα, ό,τι κι αν γίνει.”

Είχε κυκλοφορήσει ότι ο Diaz είχε τραυματιστεί στο δεξί χέρι πριν τον αγώνα. Το λέει και ο ίδιος αλλά και η συμπεριφορά του στον αγώνα. Έκανε ελάχιστα πράγματα με το δεξί χέρι.

Έδειξε σχετικά εκτός πυγμαχικής κίνησης, πράγμα φυσικό αφού είναι η πρώτη φορά που αγωνίζεται σαν πυγμάχος και όλη του τη ζωή είτε πάλευε, είτε έπαιζε στο ΜΜΑ.

Πάντως έτσι όπως έπαιξε δεν υπήρχε περίπτωση να νικήσει, μόνο από τύχη.

Ο Youtuber από την άλλη άξιζε την νίκη. Έπαιξε πυγμαχία, όπως και σε όλους τους προηγούμενους αγώνες του. Υπερείχε σε όλο τον αγώνα και η δύναμή του ήταν εμφανής.

Επίσης πρέπει να σημειώσουμε ότι έπαιξε καλύτερα από τον αγώνα που ηττήθηκε από τον Tommy Fury τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο Diaz πέρασε 17 χρόνια στο UFC και ήταν ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του. Η κορυφαία του στιγμή ήταν το 2016, όταν έπνιξε τον “πολύ Conor McGregor, χαρίζοντας στον McGregor την πρώτη του ήττα στο UFC.

 

Related posts

Burt Young: ο ”Paulie” είχε “φορέσει γάντια” πολύ πριν τον Rocky

Spyros Loumanis

Οι κινούμενοι σάκοι των Κουβανών πυγμάχων

Spyros Loumanis

Anthony Joshua vs Jermaine Franklin: το mega fight έρχεται

Spyros Loumanis

Leave a Comment