Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
dojoandring
BoxingΕπικαιρότητα

Ήττα του Kambosos από τον Haney

Έχασε όλες τις ζώνες ο George Kambosos από τον Devin Haney, ο οποίος πλέον τα έχει όλα. 

Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο, ο Kambosos όπως αγωνιζόταν δεν θα μπορούσε να νικήσει. Το πρόβλημα δεν ήταν η φυσική κατάσταση, που ήταν άψογη, ούτε η τεχνική ούτε η δύναμη. Ήταν το σχέδιο του αγώνα.

Ουσιαστικά ο Haney νίκησε κάνοντας ένα χτύπημα επί 12 γύρους: το jab, το ευθύ χτύπημα με το μπροστά χέρι. Δεν μετρήσαμε πόσες φορές εκτέλεσε την τεχνική και ο Kambosos δεν μέτρησε πόσες φορές βρέθηκε εκτεθειμένος σε αυτήν.

Ο παλιός και εξαιρετικός πυγμάχος και σήμερα σχολιαστής για το ESPN Tim Bradley, το έθεσε πολύ σωστά. “Ενώ όλοι περίμεναν έναν σκληρό αγώνα που θα κρινόταν από μια μικρή διαφορά πόντων, τελικά είδαμε ένα εύκολο παιχνίδι, που έκρινε τόσα πολλά”.
Ο Καμπόσος αγωνίστηκε σε λάθος απόσταση, χωρίς να επιτεθεί με τον τρόπο που χρειαζόταν. Ήταν μια παράσταση masterclass από τον Haney. Ο George είχε  τα χέρια του χαμηλά, αφήνοντας ανοίγματα, και έριχνε το βάρος περισσότερο στο εμπρός πόδι. Με τον τρόπο αυτό έφερνε το κεφάλι του εμπρός, πιο κοντά στο jab. Ο Haney είχε πιο μακρυά χέρια, καλύτερη τεχνική μεγαλύτερο ύψος, στοιχεία που του έδιναν το πλεονέκτημα.

Όταν έκλεινε το κενό, έμπαινε λίγο πολύ κοντά και έδινε τα χέρια του. Τότε ο Haney θα μπορούσε να τον δέσει. Όταν ο Kambosos αντέδρασε, πολλές φορές ήταν με ένα ή δύο χτυπήματα.

Όμως ο George δεν ήταν καθόλου δημιουργικός με τους συνδυασμούς του. Έπρεπε να επιτεθεί στο σώμα, γιατί ο Haney είχε πολύ καλή κίνηση και το κεφάλι του ήταν πάντα μακρυά για να το φτάσει. Όποτε το έκανε τα πήγε καλά.
Το χτύπημα με το jab, αναγκάζει τον πυγμάχο να πρέπει να ξαναμετρήσει την απόσταση για να αντεπιτεθεί. Και βέβαια πρέπει να μετακινηθεί. Πρέπει να πάει εμπρός, θα χτυπηθεί ότι κι αν γίνει. Αυτή η κίνηση μπορεί να ασφαλιστεί ως ένα βαθμό με κάποιες προσποιήσεις και γρήγορες αλλαγές θέσης.
Στους δύο πρώτους γύρους ο Καμπόσος είχε το προβάδισμα.
Ο Haney επέστρεψε, παίρνοντας τον τρίτο και τον πέμπτο γύρο.
Στον έκτο γύρο, ο Haney αντέκρουσε τον Kambosos, αν και ο Kambosos παρέμενε επικίνδυνος.

Στον έβδομο γύρο, ο Haney συνέχισε να δουλεύει το ευθύ εμπρός χτύπημά του του στο πρόσωπο του Kambosos μαζί με μερικά καλά χτυπήματα στο σώμα. 

Στον ένατο γύρο, ο Haney έπεσε και ο διαιτητής έκρινε ότι ήταν γλίστρημα. 

Ο Kambosos εκτέλεσε ένα καλό δεξί στο σαγόνι στο τελευταίο λεπτό τελειώνοντας έναν καλό γύρο για αυτόν. 

Στον δέκατο γύρο, πηγαινοερχόταν με τον Kambosos να τον βρίσκει με τα χτυπήματά του και τον Haney να αντεπιτίθεται με το αριστερό στο σαγόνι.

Στον ενδέκατο γύρο, ο Haney συνέχισε να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά, κοντράροντας καλά τον Kambosos. 

Στον δωδέκατο και τελευταίο γύρο, ο Haney τελείωσε τον αγώνα λειτουργώντας ήδη σαν νικητής. 

Αν λέγαμε ότι γενικά ο Haney απέφευγε την εμπλοκή, δεν θα λέγαμε ψέματα.

Τελικά οι βαθμολογίες ήταν 116-112, 116-112 και 118-110.

 

 

 

Ο George Kambosos Jr. επιβεβαίωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τη ρήτρα του rematch για να αναγκάσει έναν δεύτερο αγώνα με τον Devin Haney στα τέλη Νοεμβρίου.

Πάντως ο Kambosos πριν τον επαναληπτικό αγώνα θα πρέπει να μιλήσει με τους χορηγούς του. Αυτό γιατί ένας δεύτερος αγώνας με τον Haney θα είναι δύσκολο να πουληθεί στο κοινό λόγω του τρόπου που αγωνίστηκε. Δεν θα ενθουσίαζε το κοινό ένα αγώνας με τα ίδια χαρακτηριστικά. Το πιο πιθανό είναι τα εισιτήρια να είναι αισθητά λιγότερα. Σε αυτό φταίει και το βαρετό στυλ του Haney, που χτυπά και τρέχει γύρω γύρω. 

Η εντύπωση που υπάρχει και υπήρχε και πριν τον αγώνα, είναι ότι ο Kambosos δεν είναι σπουδαίος πυγμάχος, και ότι βρέθηκε στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή και νίκησε τον Teofimo Lopez. Η ήττα του στην πρώτη διεκδίκηση έδειξε ότι δεν ήταν για τον τίτλο. 

Πάντως ο George υποστηρίζει ότι αυτό δεν είναι το τέλος και ότι θα αλλάξει τα σχέδια του παιχνιδιού ξανά και θα επιστρέψει στο ρινγκ.
Αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει και μια καλή απάντηση στο jab του Haney. Αν αυτό αντιμετωπιστεί υπάρχουν ελπίδες απέναντι στον πολύ έξυπνο Devin. 
 
Οι φίλαθλοι της πυγμαχίας σχολιάζουν τον Haney, ότι το να χτυπάς και να τρέχεις δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε πυγμαχία. Απέφευγε την εμπλοκή με τον πιο σκληρό και αποφασισμένο Έλληνα. Δεν τον ενδιαφέρει το θέαμα αλλά να γίνει η δουλειά. Όχι θεαματικό αλλά δεν είναι ο μόνος.

Κατηγορούν τον Kambosos λέγοντας ότι έχασε με ένα μόνο χτύπημα και ότι δεν άλλαξε καθόλου την στρατηγική του σε όλο τον αγώνα. Σε αυτό δεν έχουν άδικο.

Κατά την γνώμη μας ο Kambosos δεν έχει “τελειώσει” ακόμη. Είναι δυνατός, γρήγορος, σκληρός, αποφασισμένος να μπει σε ένα άγριο dogfight αν χρειαστεί, να ματώσει. Θα πρέπει όμως να βελτιώσει άμεσα την τακτική του και τις αλλαγές στρατηγικής μέσα στον αγώνα, όπως επίσης να μην ξεχνά τα χέρια του κάτω, το βάρος του μπροστά και να εκθέτει το κεφάλι του. Το ότι δεν είναι θεαματικός και νοκάουτερ δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει καριέρα. 

Θα θέλαμε να τον δούμε πιο στρατηγικό στη ρεβάνς τον Νοέμβριο.

 

Related posts

Ο διαιτητής των 100 αγώνων παγκόσμιου τίτλου Kenny Bayless αποσύρεται

Spyros Loumanis

Ο Jon Jones και ο Francis Ngannou είχαν ένα face off

Spyros Loumanis

Το Liam Smith & Chris Eubank Jr 2 έρχεται

Spyros Loumanis

Leave a Comment