Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
dojoandring
MMAΕνημέρωση

Israel Adesanya vs Sean Strickland: ο Strickland έκανε την έκπληξη

Ο Sean Strickland σοκάρει τον Israel Adesanya, τους θεατές, τον κόσμο του ΜΜΑ και κυρίως τον εαυτό του και γίνεται ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής μεσαίων βαρών στο UFC.

Ο ίδιος ευτυχισμένος δήλωσε μετά τον αγώνα:

“Ονειρεύομαι; Θα ξυπνήσω; Κάποιος με χτύπησε. Ω Θεέ μου παιδιά. Κυριολεκτικά, ποτέ σε ένα εκατομμύριο χρόνια δεν πίστευα ότι θα ήμουν εδώ”, είπε ο Strickland στο οκτάγωνο μετά τη μεγαλύτερη νίκη του της καριέρας του.

Μετά από ένα συγκρατημένο ξεκίνημα και από τους δύο μαχητές που βρήκε τον Adesanya να διερευνά το ασυνήθιστο στυλ του Strickland, ήταν ο Αμερικανός που βρήκε το πρώτο χαρακτηριστικό χτύπημα με μια καθαρή ευθεία βολή που έριξε την Adesanya. Ο Strickland μπήκε γρήγορα στην πλάτη του 34χρονου Νεοζηλανδού με μια σειρά από χτυπήματα για να κλείσει τον 1ο γύρο υπέρ του Αμερικανού.

Ο Adesanya ήταν πιο δυναμικός στον 2ο και τον 3ο γύρο, βρίσκοντας τις βεληνεκές του με τα λακτίσματα και τα χτυπήματα με το δεξί, αλλά άφηνε τον εαυτό του ανοιχτό και έτσι έδινε την ευκαιρία στον Strickland να βρίσκει το σώμα και το κεφάλι του.

Οι τελευταίοι γύροι είδαν τον Adesanya να μπαίνει περισσότερο στο καβούκι του καθώς ο Νεοζηλανδός αγωνιζόταν να αφήσει ένα αποτύπωμα στην άμυνα του Αμερικανού. Ο Strickland ένιωσε την ευκαιρία να κυνηγήσει τον πρωταθλητή και μια συμπλοκή από γροθιές και λακτίσματα στο τελευταίο λεπτό βοήθησαν να διασφαλιστεί η απόφαση και ο τίτλος των μεσαίων βαρών.

Και οι τρεις κριτές του έδωσαν σκορ 49-46.

Ο Strickland είχε συμφωνήσει να αγωνιστεί με καθυστερημένη ειδοποίηση, αφού ο Νοτιοαφρικανός αντίπαλος του Adesanya, Dricus du Plessis, δεν ήταν διαθέσιμος λόγω τραυματισμού. Ο Αμερικανός κέρδισε την υποψηφιότητα σαν εφεδρικός αντίπαλος αφού βρισκόταν σε καλή θέση στην κατάταξη μετά τις νίκες του επί των Abus Magomedov και Nassourdine Imavov.

Πριν τον αγώνα είχε γίνει χαμός, γιατί ο Strickland είχε κάνει δηλώσεις για την επαναφορά των γυναικών στην κουζίνα. Αυτά θεωρήθηκαν σεξιστικά και μισογυνικά σχόλια και παραλίγο να ανακατευτούν οι δικαστές της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας. Όμως κορυφαίος κυβερνητικός πολιτικός αναγκάστηκε να τους θυμίσει ότι η πολιτεία για να πάρει αυτή την διοργάνωση είχε πληρώσει 10.000.000 δολάρια στο UFC. Έτσι όλοι κατάλαβαν ότι δεν άξιζε να χαθούν τόσα χρήματα και μια διοργάνωση που ερχόταν στην πόλη τους για πρώτη φορά από το 2017, για μια κουβέντα παραπάνω.

Έτσι πέρασαν όλοι καλά, ο Strickland καλύτερα και ο Adesanya χειρότερα.

 

 

Related posts

Ο Fedor Emelianenko ξανά σε “κλουβί”

Spyros Loumanis

Nate Diaz vs Jake Paul αύριο σε αγώνα πυγμαχίας και το μετά από αυτό

Spyros Loumanis

Ο Conor McGregor πήρε την μαύρη ζώνη

Spyros Loumanis

Leave a Comment