Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
dojoandring
Self DefenseΔυτικές πολεμικές τέχνες

Η πραγματικότητα δεν γνωρίζει μόδες

Το βίντεο που επιλέξαμε είναι λίγο διαφορετικό. Ο παρουσιαστής είναι Άγγλος και εκπαιδευτής της Μάχης Μικρής Απόστασης και συγκεκριμένα του Bartitsu.

Πρόκειται για πραγματικό σεμινάριο, αναλυτικό, κατανοητό, με πολύ καλή παρουσίαση. Στις τεχνικές που δείχνει περιλαμβάνονται άοπλη συμπλοκή, χρήση των χεριών, του γόνατου, απλές λαβές, αλλά και χρήση ραβδιού, ξιφολόγχης και πιστολιού.

Είναι ένα πολύ “φυσιολογικό” βίντεο, με απλές επιλογές, χωρίς κινήσεις εντυπωσιασμού, που μπορεί να εφαρμόσει ο μέσος άνθρωπος που θέλει να επιβιώσει, χωρίς να αποδείξει τίποτα.

Το ενδιαφέρον είναι ότι, αν και παρουσιάζει πολύ επικίνδυνες καταστάσεις, ο τρόπος παρουσίασης δεν μας οδηγεί στο να εστιάσουμε στην βία που χωρίς αμφιβολία υπάρχει, αλλά στην τεχνική και την λογική της.

Το ότι ο τίτλος του είναι “Fight like your Grandad”, οφείλεται στο ότι αναφέρεται σε πραγματικές καταστάσεις, που είναι κοινές σε κάθε εποχή και δεν επηρεάζονται από την “μόδα”.

Με την ευκαιρία να εκτιμήσουμε και την αξία “άγνωστων” μεθόδων όπως το Bartitsu, που μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα προβεβλημένες, παρόλα αυτά είναι πολύ αξιόλογες. 

 

 

Related posts

European Sambo Championships 2023 (Update 2)

Spyros Loumanis

Highlights από το African Sambo Championships 2023

Spyros Loumanis

Cornish Wrestling: η λαϊκή πάλη της Κορνουάλης

Spyros Loumanis

Leave a Comment