Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
dojoandring
KickboxingMMAPro WrestlingΠρόσωπα

Η εκπληκτική ιστορία του Bob Sapp

Ο Robert Malcolm Sapp είναι σήμερα 49 χρονών, γεννήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 1973.

Ξεκίνησε σαν αθλητής του Αμερικάνικου ποδοσφαίρου, παίζοντας ποδόσφαιρο στο γυμνάσιο Mitchell στο Κολοράντο Spings. Τα πήγε πολύ καλά και  πήρε μια υποτροφία ποδοσφαίρου στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον. Εκεί κέρδισε το βραβείο Morris το 1996.

Πήρε μέρος στο “The Whammy in Miami”, την ανατρεπτική νίκη των Washington Huskies επί των Miami Hurricanes που έσπασε το σερί 58 νικών του τελευταίου εντός έδρας.

Η καριέρα του είχε ανοδική πορεία και το 1997 επιλέχτηκε από τους Chicago Bears στον τρίτο γύρο του NFL Draft.  Υπέγραψε με τους Minnesota Vikings αφού απελευθερώθηκε από τους Bears.

Όμως την επόμενη χρονιά, το 1998, η καριέρα του δέχτηκε ένα χτύπημα αφού βρέθηκε να έχει κάνει χρήση στεροειδών. Σαν συνέπεια αυτού, αποβλήθηκε από το NFL και πέρασε δύο σεζόν με τους Vikings, έχοντας παίξει μόνο σε ένα παιχνίδι.

Η ζωή του είχε πάρει την κάτω βόλτα, όχι μόνο γιατί είχε προβλήματα με το ποδόσφαιρο, αλλά και γιατί ο οικονομικός του σύμβουλος τον εξαπάτησε. Αποτέλεσμα η απόλυτη φτώχεια.

Ο Bob πλέον είχε πρόβλημα επιβίωσης. Για να βγάλει κάποια χρήματα, αναγκάστηκε να εργαστεί σε ένα γραφείο τελετών μετακινώντας φέρετρα. Περνώντας από δουλειές αυτού του στυλ, τελικά αποφάσισε να ακολουθήσει μια καριέρα στην επαγγελματική πάλη, μετά από τη συμβουλή του φίλου του Mike Morris, ο οποίος είδε μια ευκαιρία για τον Sapp σε αυτό.

Μπήκε στον χώρο της επαγγελματικής πάλης και άρχισε οικονομικά να βρίσκει ξανά τα πατήματά του. Μετά την επαγγελματική πάλη σειρά είχαν οι μικτές πολεμικές τέχνες και το kickboxing. 

 

 

Αρχικά γνώρισε σημαντική επιτυχία και δημοτικότητα προτού τελικά αποκτήσει τη φήμη του “σάκου”.

Μεγάλη του επιτυχία ήταν η νίκη του και μάλιστα 2 φορές, επί του σπουδαίου και 4 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, Ernesto Hoost.

 

 

Εδώ με τον μεγάλο Cro Cop δεν τα πήγε πολύ καλά

 

 

Με τον Aleksander Emelianenko,, αδελφό του “Τελευταίου Αυτοκράτορα” Fedor Emelianenko.

 

 

Με τους αγώνες στην Ιαπωνία κυρίως, ο Bob έφτιαξε το όνομά του. Οι Ιάπωνες πάντα ήθελαν να παλεύουν οι γίγαντες και ο Bob είναι ένας από αυτούς. Ίσως οι θεατές πήγαιναν στο γήπεδο να δουν τον εντυπωσιακό Αμερικάνο παρά να θαυμάσουν τις μαχητικές ικανότητές του.

Ο Bob είναι πολύ γνωστός στην Ιαπωνία και είχε πολλές προτάσεις για διαφημίσεις στην τηλεόραση, τηλεοπτικά προγράμματα, έπαιξε στον κινηματογράφο, κυκλοφόρησε και ένα μουσικό CD, το Sapp Time.

Είναι γνωστός εκεί ως gaijin tarento (ταλέντο γεννημένο στο εξωτερικό). Αυτή τη στιγμή εργάζεται σποραδικά για διάφορες εκδηλώσεις MMA στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Ευρώπη.

Αυτή τη στιγμή είναι σε συμβόλαιο με τη Rizin Fighting Federation.

Το ρεκόρ του ύψους 1,96 m, βάρους 150 κιλών και ανοίγματος χεριών 2,10 m Bob είναι:

Kickboxing

 • 31αγώνες
 • 12 νίκες
 • 9 με νοκάουτ
 • 19 ήττες
 • 12 με νοκάουτ

Mixed martial arts

 • 32 αγώνες
 • 12 νίκες
 • 8 με νοκάουτ
 • 3 με υποταγή
 • 1 με απόφαση
 • 20 ήττες
 • 15 με νοκάουτ
 • 4 με υποταγή
 • 1 με αποκλεισμό

Το στυλ μάχης του Sapp ήταν σχετικά άτεχνο και διακρινόταν περισσότερο από την επιθετική χρήση του μεγέθους και της δύναμης, πιέζοντας τον αντίπαλό του με μια ανορθόδοξη τεχνική “bullrush” (την οποία ονόμασε ως “NFL Style”). Σύμφωνα με αυτήν ορμούσε στον αντίπαλο, συνήθως στην αρχή του γύρου και τον άρχιζε σε ένα μπαράζ γροθιών.

Αν και χαρακτηρίστηκε από την ωμή δύναμή του, οι νίκες του απέναντι αντιπάλων όπως ο Yoshihiro Takayama και ο Stefan Gamlin, έδειξαν ότι είχε γνώση των βασικών τεχνικών υποβολής.

O Bob Sapp όμως ήταν ο πιο συμπαθής στον κόσμο και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα υγείας από τα χτυπήματα και την φθορά των αγώνων. Ήταν πάντα “θεατρικός” τουλάχιστον κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Από τις εμφανίσεις του στις διαφημίσεις και τον κινηματογράφο αλλά και σε τηλεοπτικές εκπομπές, εκφράζει έναν ανοιχτόκαρδο, γελαστό και ευχάριστο άνθρωπο και αυτό είναι που θα μείνει από το πέρασμά του από τα ρινγκ.

 

Related posts

Ο Master Sken μας μιλά για την ζωή του

Spyros Loumanis

Το μέγεθος μετράει;

Spyros Loumanis

Alistair Overeem: ποιός ήταν ο πιο σκληρός αντίπαλός του;

Spyros Loumanis

Leave a Comment