Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
dojoandring
Κορεάτικες τέχνες

Hopaesool: η μυστική Κορεάτικη πολεμική τέχνη

Το “Hopae” ήταν ένα δελτίο ταυτότητας, μια πινακίδα αναγνώρισης που φορούσαν οι Κορεάτες άνω των 16 ετών κατά την περίοδο Joseon (1392-1910).

Οι ευγενείς χρησιμοποιούσαν “Hopae” από ελεφαντόδοντο ενώ οι απλοί άνθρωποι χρησιμοποιούσαν ξύλινα “Hopae”. Το ελεφαντόδοντο ή το ξύλο ήταν δεμένα στην μία άκρη τους με σχοινί.

Η τέχνη του Hopae, γνωστή και ως η μυστική πολεμική τέχνη του Joseon, είναι η τέχνη του χειρισμού των “Hopae” και ονομάζεται “Hopaesool”. 

Το Hopaesool αναπτύχθηκε και οργανώθηκε στην σημερινή εποχή από τον Grandmaster Do Ki-Hyun. Ο Master Do έχει μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα και διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο Yonsei.

Είναι μία καταπληκτική ιδέα, ένα όπλο που εμφανίζεται από το πουθενά και εξαφανίζεται το ίδιο γρήγορα. Εκτός του ότι αναπτύσσει τεράστιες ροπές που μπορούν να προκαλέσουν σημαντική βλάβη στο στόχο, στην παλιά εποχή, μπορούσαν με αυτό να αποσπάσουν σπαθί από τα χέρια ξιφομάχου αφοπλίζοντάς τον.

Να σημειώσουμε ότι σαν όπλο είναι απολύτως νόμιμο.

 

 

Μπορεί να ασκηθεί ως:

  • δραστηριότητα για τον ελεύθερο χρόνο αφού η μέθοδος περιλαμβάνει και φόρμες (poomsae/katas) για εξάσκηση μόνος ή σε ομάδες
  • αγωνιστικό άθλημα με προστατευτική ενδυμασία (κράνος και ενισχυμένο θώρακα)
  • πολεμική τέχνη για προσωπική άμυνα

 

 
 

 

 
 

 

 

Και μερικές τεχνικές μάχης

 

 

 

Related posts

LIVE το 2023 Samcheok National University Jangsa Ssireum – Day 2

Spyros Loumanis

DK Yoo: από το You Tube σε όλο τον κόσμο

Spyros Loumanis

Taekkyon vs Muay Thai

Spyros Loumanis

Leave a Comment