Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
dojoandring
BoxingΕνημέρωσηΕπικαιρότητα

Η Σαουδική Αραβία δημιουργεί την New League στην πυγμαχία

Το Saudi Arabia’s Public Investment Fund (PIF), το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, συζητά για τη δημιουργία ενός νέου πρωταθλήματος επαγγελματικής πυγμαχίας, το οποίο θα αναδιαμορφώσει σημαντικά το άθλημα.

Το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας βρίσκεται σε συνομιλίες με τους διοργανωτές της επαγγελματικής πυγμαχίας Golden Boy και Matchroom, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια τεράστια συμφωνία 4-5.000.000.000 δολαρίων, για τη δημιουργία ενός νέου πρωταθλήματος, της New League.

Η ιδέα θα διευκόλυνε τη διεξαγωγή αγώνων. Το PIF θα είχε μειοψηφικό μερίδιο στη δημιουργία αυτού του πρωταθλήματος. “Η PIF επιδιώκει να επενδύσει σε μια κοινοπραξία με μερικούς από τους ενδιαφερόμενους φορείς του αθλήματος που θα περιλαμβάνει περισσότερους αγώνες πυγμαχίας”, σύμφωνα με το Reuters. “Το PIF θέλει να δημιουργήσει ένα εγχείρημα που θα φέρει κοντά τους διοργανωτές του κύριου αθλήματος”. Με τα χρήματα που διαθέτει το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, μπορεί να αλλάξει το άθλημα σε μεγάλο βαθμό.

Οι διοργανωτές πιθανότατα θα συμφωνήσουν με τις ιδέες των Αράβων. Αναδιαμορφώνοντας το τοπίο της πυγμαχίας, το νέο πρωτάθλημα θα μπορούσε να αλλάξει το άθλημα, το οποίο έχει επί του παρόντος τέσσερις φορείς επιβολής κυρώσεων: IBF, WBA, WBC και WBO. Αυτές οι οργανώσεις κατατάσσουν τους μαχητές και απονέμουν τους τίτλους τους μαζί με επιβολή κυρώσεων για τις ζώνες.

 

 

Η New League πυγμαχίας θα μπορούσε να επηρεάσει αυτά τα τέσσερα όργανα που επιβάλλουν κυρώσεις. Συχνά, στις υπάρχουσες ομοσπονδίες, οι βαθμολογίες δεν έχουν νόημα, οργανώνοντας περίεργους υποχρεωτικούς αγώνες που δεν είναι εμπορεύσιμοι. Δεν είναι ξεκάθαρο εάν το νέο πρωτάθλημα θα έκανε τις κυρώσεις να ανήκουν στο παρελθόν. Πάντως για πολλούς οπαδούς, θα ήταν ευχάριστο να τους δουν να σταματούν ή να περιορίζονται.

Για να λειτουργήσει η New League, θα πρέπει όλες οι μεγάλες εταιρείες προώθησης να συμφωνήσουν να συμμετάσχουν. Θα προκαλούσε σύγχυση στους οπαδούς εάν ένα ή δύο από τα μεγαλύτερα όργανα επιβολής κυρώσεων επέλεγαν να μην συμμετάσχουν για να προστατεύσουν τους μαχητές τους από τους δύσκολους αγώνες. Ιστορικά, οι διοργανωτές έχουν συνηθίσει να προστατεύουν τους μαχητές τους με προσεκτική αντιστοίχιση. Ωστόσο, κάτω από ένα νέο πρωτάθλημα, οι μαχητές αυτών των υποστηρικτών δεν θα μπορούσαν να προστατευτούν. Θα αναγκάζονταν να αντιμετωπίσουν τους καλύτερους, κάτι που θα μπορούσε να αλλάξει την εμπορευσιμότητα τους.

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι θα συμβεί με τις διαφημιστικές εταιρείες που διαφωνούν με τη συμμετοχή των μαχητών τους στο νέο πρωτάθλημα. Θα ήταν κακό για τους οπαδούς αν υπήρχαν δύο ή περισσότερα πρωταθλήματα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Vision 2030, η Σαουδική Αραβία θέλει να διαφοροποιήσει την οικονομία της από το να εξαρτάται από το πετρέλαιο. Με τις αθλητικές επενδύσεις, η στρατηγική της είναι να αυξήσει τον τουρισμό και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Η πυγμαχία δεν είναι το μόνο άθλημα στο οποίο έχει επενδύσει η PIF. Έχουν επίσης επενδύσει στο Golf, το ποδόσφαιρο και τη Formula 1.

 

 

Οι άνθρωποι είναι έξυπνοι και μπορούν και βλέπουν μπροστά. Αναφορικά με την εμπλοκή τους στην πυγμαχία, δεν είναι τυχαίο ότι δημιουργήθηκε και το εκπληκτικό Mike Tyson Boxing Club πριν μερικούς μήνες.

 

Related posts

Ο Jon Jones και ο Francis Ngannou είχαν ένα face off

Spyros Loumanis

Lomachenko vs Kambosos: όλα είναι έτοιμα

Spyros Loumanis

Θα επιστρέψει η Ronda Rousey στο UFC το 2023;

Spyros Loumanis

Leave a Comment