Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023
dojoandring
Muay ThaiΠροπονητική

Γιατί οι μαχητές του Muay Thai τρέχουν κάθε μέρα 10 km;

Προφανώς για να βελτιώσουν την αντοχή τους.

Όμως υπάρχουν και άλλοι τύποι προπόνησης αντοχής που μπορούν να βοηθήσουν. Γιατί λοιπόν επιλέγουν να τρέχουν μεγάλες αποστάσεις;

 

Ο καλύτερος του κόσμου προτιμά τα 15 km

 

 

Γιατί το τρέξιμο βελτιώνει επίσης τις κνήμες, τα “καλάμια” των ποδιών. Στο Muay Thai οι κνήμες είναι από τα βασικά “όπλα”. Είναι αυτές ακριβώς που ταλαιπωρούνται στα low kicks αλλά και στις άμυνες. Είναι ανάγκη να είναι ανθεκτικές στις συγκρούσεις.

Το σφυροκόπημα των ποδιών στον δρόμο, την άσφαλτο και σε όποιο τερέν γίνεται το τρέξιμο, ενισχύει τους συνδέσμους και τους τένοντες, ενώ παράλληλα δημιουργεί ασβέστιο. Ενισχύει επομένως συνολικά το πόδι ισχυροποιώντας το.

Αυτό με την σειρά του εκτός από το να το κάνει πιο ισχυρό και ξερό στην επίθεση, μπορεί να βοηθήσει και στην πρόληψη καταστροφικών τραυματισμών.

Η πρόληψη τραυματισμών στην κνήμη, μειώνει τον χρόνο αποχής από προπόνηση και αγώνες και δίνει διάρκεια στην καριέρα του μαχητή.

Η διάρκεια με τη σειρά της μεγιστοποιεί τον ενεργό χρόνο που έχει για να αυξήσει την εμπειρία του και να φθάσει στο μέγιστο επίπεδο που μπορεί.

Άρα, τελικά, το τρέξιμο των 10 χιλιομέτρων, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους που έχει ένας μαχητής του Muay Thai για να βοηθήσει την καριέρα του.

Related posts

Η πιο σκληρή σχολή Muay Thai της Bangkok

Spyros Loumanis

Οι κινούμενοι σάκοι των Κουβανών πυγμάχων

Spyros Loumanis

Thai Police Story

Spyros Loumanis

Leave a Comment