Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023
dojoandring
BoxingGreeksΕνημέρωσηΠρόσωπα

George Kambosos Jr vs Maxi Hughes: η επιστροφή του George

Ο George Kambosos Jr επιστρέφει στην δράση με έναν αγώνα που πρέπει να κερδίσει.

Θα είναι ένας αγώνας 12 γύρων εναντίον του Maxi Hughes, για τον τίτλο ελαφρών βαρών της IBO.

Ο αγώνας θα γίνει αύριο, ημέρα Σάββατο, στις 22 Ιουλίου, στο Firelake Arena στο Shawnee της Oklahoma.

Η εκδήλωση θα προβληθεί στο ESPN και στο ESPN+.

Ο Kambosos έχει ανανεώσει το στυλ παιχνιδιού του, αφότου έχασε τους δύο τελευταίους αγώνες του από τον Devin Haney το 2022. Κάποιοι πιστεύουν ότι ο Kambosos έχει διαμορφώσει το νέο του στυλ μάχης που θα μοιάζει με αυτό του Vasily Lomachenko, με κίνηση, ταχύτητα και συνδυασμούς γροθιών.

Κάποιοι αστειεύτηκαν, λέγοντας ότι ο Kambosos είναι ο “Walmart Lomachenko”, όπως εδώ θα λέγαμε  “Lomachenko από τα Lidl”, αλλά ακόμα κι αυτό θα βελτίωνε πολύ τον σκληρό μαχητή που έχασε δύο φορές από τον Haney.

Εάν ο Kambosos μπορεί να γίνει μια knockoff εκδοχή του Lomachenko, ίσως μπορέσει να σώσει την καριέρα του από την βύθιση, πριν αυτή τελειώσει.

Όμως αυτό είναι απίθανο να συμβεί. Δεν τον ενδιαφέρει να κατέβει στα 58.9 ή τα 57.1 κιλά και δεν έχει άδικο. Όλες οι μάχες για τα χρήματα είναι στα 61.2 κιλά και επιπλέον ο Kambosos δεν θα έχει την ίδια απόδοση.

Είναι λίγο αργά στην καριέρα του Kambosos για να κάνει σημαντικές αλλαγές στο παιχνίδι του, αλλά πρέπει να κάνει κάτι γιατί δεν είναι αρκετά καλός για να νικήσει τους περισσότερους, αν όχι όλους, από τους δέκα καλύτερους υποψήφιους στα ελαφριά κιλά.

Αν ο George χάσει αυτόν τον αγώνα από τον Hughes (26-5-2, 5 KO) ή αν φανεί κακός στη νίκη, οι μέρες του ως headliner θα μπορούσαν να τελειώσουν.

Όμως η Top Rank για να υπογράψει πρόσφατα μαζί του, κάτι θα έχει προγραμματισμένο για τον 30χρονο George.

 

Εικόνα: George Kambosos Jr εναντίον Maxi Hughes αυτό το Σάββατο 22 Ιουλίου στο ESPN

 

Ο Maxi Hughes είναι έτοιμος για τον μεγαλύτερο αγώνα της καριέρας του, αντιμετωπίζοντας τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή ελαφρών βαρών George Kambosos Jr. 

Για τον Hughes, αυτή είναι η ανταμοιβή για μια πρόσφατη επιτυχία του, αλλά τώρα, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι βγαίνει από τη ζώνη άνεσής του, καθώς κάνει το ταξίδι για τις Ηνωμένες Πολιτείες που τον περιμένει ο Kambosos.

“Έχοντας αγωνιστεί με τους καλύτερους ελαφρούς πυγμάχους στον κόσμο, τώρα ξέρω ότι έχω γίνει ακόμα καλύτερος μαχητής και έχω προσθέσει περαιτέρω πυροβολικό και όπλα στο συνολικό στυλ μάχης μου”, είπε ο Kambosos.

“Ο Maxi Hughes είναι καλός πυγμάχος, σκληρός Άγγλος και είμαι σίγουρος ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατό. Αλλά ξέρω και ξέρει ότι το καλύτερό του δεν θα είναι αρκετό. Ο Hughes δεν είναι ελίτ και όταν έχεις βρεθεί εκεί με πυγμάχους της ελίτ όπως εγώ, καταλαβαίνεις τα λάθη σε έναν πυγμάχο όπως ο Hughes”.

Μέχρι τις αρχές του 2021, ο Hughes θεωρούνταν μαχητής εγχώριου επιπέδου στη Βρετανική σκηνή. Ωστόσο, ένας πειστικός θρίαμβος επί του Μεξικανού νικητή Jovanni Straffon ανέβασε την καριέρα του αριστερόχειρα από το Yorkshire. Οι επόμενες νίκες επί του Ryan Walsh και του πρώην πρωταθλητή featherweight Kid Galahad  ενίσχυσαν περαιτέρω τη φήμη του Hughes.

“Είμαι ενθουσιασμένος που πραγματοποιώ το όνειρό μου να αγωνιστώ στις ΗΠΑ και να δείξω τις ικανότητές μου σε ένα νέο κοινό”, είπε ο Hughes. “Θα κάνω ό,τι είναι απαραίτητο για να πάρουμε τη νίκη”.

Να παρατηρήσουμε την ακλόνητη αυτοπεποίθηση του Kambosos, που είναι πάντα παρούσα και την απουσία των υπερβολών στις συνεντεύξεις όπως πριν τον αγώνα με τον Teofimo Lopez.

 

 

Related posts

Ο Canelo Alvarez και το golf

Spyros Loumanis

Μπορεί να αγωνιστεί γυναίκα εναντίον άνδρα στο Kick boxing;

Spyros Loumanis

Ο Dave Leduc μας ξεναγεί στον άγριο κόσμο του Lethwei

Spyros Loumanis

Leave a Comment