Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023
dojoandring
BoxingΕπικαιρότητα

Floyd Mayweather vs Logan Paul: 107 γροθιές 44% στον στόχο vs 217 γροθιές 13% στον στόχο

Χθες έγινε ένας πυγμαχικός αγώνας επίδειξης μεταξύ του συνταξιούχου πλέον Floyd Mayweather, ενός από τους καλύτερους πυγμάχους όλων των εποχών με ρεκόρ 50-0 και του επαγγελματία του Youtube Logan Paul. Ο αγώνας ήταν για τα χρήματα. Δεν υπήρχαν κριτές και βαθμολογίες, μόνο 8 γύροι πυγμαχίας. 

Γιατί ο 44χρονος Floyd να δεχτεί να μπει στην διαδικασία; Για 30 εκατομμύρια δολάρια. Ο 26 χρονος Paul για 20 εκατομμύρια δολάρια. Δεν είναι κι άσχημα. 

Είχε επιτυχία; Σκεφτείτε ότι “έπεσαν” οι servers από την ζήτηση. 

Για την ιστορία να πούμε ότι από κιλά ήταν ο Floyd 69.8 κιλά και ο Paul 90 κιλά.

Το ερώτημα ήταν για τον αγώνα ήταν αν θα αντέξει ο Paul. Άντεξε αν και από τον 3ο γύρο έδειξε ότι ήταν κουρασμένος και στον 6ο “τάπαιξε” αλλά συνέχισε μέχρι το τέλος.

Αν ο Mayweather είναι διάσημος, ο Paul είναι σχετικά άγνωστος. 

Ο Logan Alexander Paul (γεννημένος την 1η Απριλίου 1995) είναι ένας Αμερικανός YouTuber. Δραστηριοποιείται σε πολλά στο διαδίκτυο, έχει εμφανιστεί σαν ηθοποιός σε σειρές και σε ταινίες, αλλά το δυνατό του σημείο είναι το YouTube. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι στο κανάλι του από τον Ιανουάριο του 2021, έχει λάβει περισσότερους από 22 εκατομμύρια συνδρομητές και 5,8 δισεκατομμύρια προβολές, κατατάσσοντας τον 58ο στις Ηνωμένες Πολιτείες και μεταξύ των κορυφαίων 140 συνδρομητικών καναλιών στην πλατφόρμα. 

Ο αγώνας

Για να μείνουμε όμως στον αγώνα, ήταν βαρετός και αδιάφορος. Ο Floyd έπαιζε συντηρητικά, είναι και η ηλικία βλέπετε, ενώ ο Paul τα έδωσε όλα. Όχι ότι κατάφερε και τίποτα το ιδιαίτερο απέναντι στον “καλλιτέχνη” της άμυνας. Να θυμίσουμε ότι ο ένας έχει παίξει στην ζωή του 397 γύρους και άλλος μόνο 6. 

Ήταν ένα σόου που δεν έδωσε τίποτα το σημαντικό στην ιστορία. Κάτι μεταξύ βραδινού προγράμματος και πυγμαχίας.  

Αν θέλαμε να περιγράψουμε με μία λέξη ότι συνέβη, θα λέγαμε ότι ο Floyd έριξε 107 γροθιές και βρήκε στόχο το 40%. Ο Paul έριξε 217 και βρήκε στόχο το 13%. Τόσο απλά.

Αν υπήρχε κανονική βαθμολογία, ο Floyd θα νικούσε με σκορ 43-28.

Ο αγώνας δεν είχε καμία σχέση με αυτόν του Floyd με τον Macgregor. Ο Conor ήταν πραγματικός αθλητής και παγκόσμιος πρωταθλητής που μπορούσε να αγωνιστεί. Ο χθεσινός ήταν αυτό που λέμε σημεία των καιρών, όπου ένας επιτυχημένος στο διαδίκτυο μπορεί να έχει πρόσβαση στο ρινγκ με τον καλύτερο πυγμάχο. Καμία σχέση. Αυτό που συνδέει τα ανόμοια είναι μερικά εκατομμύρια δολάρια. 

 

 

 

Related posts

Πως “δούλευαν” οι τεχνικές της Αρχαίας Ελληνικής Πυγμαχίας;

Spyros Loumanis

Seniesa Estrada: η καλύτερη γυναίκα πυγμάχος σήμερα;

Spyros Loumanis

Chris Eubank Jr vs Liam Smith 2: η επιστροφή του Eubank

Spyros Loumanis

Leave a Comment