Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
dojoandring
BoxingΕνημέρωσηΠρόσωπα

Eubank vs Benn στις 23 Δεκεμβρίου: ο πρώτος τους αγώνας που όμως είναι ο τρίτος

Παρά τις απελπισμένες προσπάθειες πέρυσι του Eddie Hearn να κρατήσει “ζωντανό” τον αγώνα Chris Eubank Jr vs Conor Benn, αυτό δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί γιατί ο Benn είχε κοπεί σε δύο τεστ για ντόπινγκ.

Το αφεντικό του Matchroom όμως δεν το έβαλε κάτω και θέλει να επαναφέρει τον αγώνα. Θα μπορούσαμε να το δούμε νωρίτερα από το αναμενόμενο, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι η συνάντηση Eubank vs Benn θα μπορούσαν να συναντηθούν στις 23 Δεκεμβρίου στη Μέση Ανατολή. Πιθανή τοποθεσία ακουγόταν να είναι το Άμπου Ντάμπι.

 

 

Ο Hearn το θέλει στο Κάρντιφ, αλλά αυτό είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα συζητηθεί εάν πρόκειται να συναντηθούν τους επόμενους μήνες.

Καθοριστική για το μέλλον του αγώνα και της πορείας του Benn αναμένεται να είναι η επόμενη εβδομάδα, όταν θα εξεταστεί η έφεση που υποβλήθηκε από το British Boxing Board of Control και το UK Anti-Doping κατά της απόφασης που έλαβε η Εθνική Επιτροπή Αντιντόπινγκ τον Ιούλιο για να άρει την απόφασή της.

Μπορεί να είναι Δεκέμβριος ή Ιανουάριος όταν θα εκδικαστεί μια τέτοια έφεση, πόσο μάλλον να επιλυθεί.

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, ο Eubank (33-3, 24 KO) απέκτησε λίγη λάμψη σταματώντας τον Liam Smith στη ρεβάνς τους, αν και αυτό έγινε με την παρατήρηση ότι ο Smith αγωνιζόταν ξεκάθαρα με ένα τραυματισμένο πόδι.

Τέλος πάντων αυτός ο αγώνας έχει χάσει την λάμψη του, αλλά φαίνεται ότι ο Hearn είναι σίγουρος ότι η αξία των ονομάτων και η καινοτομία ως προς την τοποθεσία μπορούν ακόμα να  πουλήσουν.

 

Όμως ο αγώνας αυτός έχει πολλή και ενδιαφέρουσα προϊστορία. Στην πραγματικότητα δεν θα είναι ο πρώτος αλλά ο τρίτος μεταξύ Eubank και Benn τα τελευταία 33 χρόνια.

Οι γονείς των δύο πυγμάχων, Chris Eubank και Nigel Benn, ήταν επίσης πυγμάχοι και μάλιστα κορυφαίοι. Είχαν αγωνιστεί μεταξύ τους όχι μία αλλά δύο φορές.

Ο Chris Eubank ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής σε 2 κατηγορίες, middleweight και super-middleweight από το 1990 έως το1995.

Το ρεκόρ του ήταν:

  • 52 αγώνες
  • 45 νίκες
  • 23 με νοκάουτ 
  • 5 ήττες 
  • 2 ισοπαλίες

Ο Nigel Benn ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής της WBO στην middleweight το 1990 και της WBC στην super-middleweight από το 1992 έως το 1996. 

Το ρεκόρ του ήταν:

  • 48 αγώνες
  • 42 νίκες
  • 35 με νοκάουτ
  • 5 ήττες
  • 1 ισοπαλία

 

Ο πρώτος αγώνας έγινε στις 18 Νοεμβρίου 1990, στο National Exhibition Centre του Birmingham, UK για τον τίτλο της WBO στην middleweight.

Εδώ νίκησε με τεχνικό νοκάουτ ο Eubank στον 9ο γύρο.

Δείτε τον αγώνα:

 

 

Ο δεύτερος αγώνας έγινε στις 9 Οκτωβρίου 1993 στο Old Trafford, του Greater Manchester, UK για τους τίτλους των WBC και WBO στην super middleweight.

Εδώ ο αγώνας έληξε ισόπαλος.

 

Related posts

Ο Gervonta Davis βγήκε από την φυλακή

Spyros Loumanis

Gervonta “Tank” Davis vs Ryan “King Ry” Garcia: ο αγώνας και η συνέχεια

Spyros Loumanis

Ο “Πατέρας του Grappling”, Judoka, stuntman, ηθοποιός, Gene LeBell δεν υπάρχει πια

Spyros Loumanis

Leave a Comment