Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
dojoandring
Cinema

Dragon Tiger Gate: μια “Αμερικάνικη” ταινία από το Hong Kong με τον Donnie Yen

Η ταινία Dragon Tiger Gate  ή Lung foo moon, έχει πρωταγωνιστή τον Donnie Yen ως Dragon Wong. Υπάρχουν όμως και άλλοι λόγοι για να την δείτε.

Η πλοκή

Το Dragon Tiger Gate είναι μια ακαδημία πολεμικών τεχνών που ιδρύθηκε από δύο ισχυρούς μαχητές. Η ακαδημία στοχεύει να εκπαιδεύσει και να εξοπλίσει τους μαθητές με πολεμικές δεξιότητες προκειμένου να υπερασπιστούν τη δικαιοσύνη και να καταπολεμήσουν την απειλή των συμμοριών της Τριάδας σε έναν φαινομενικά παράνομο κόσμο. Η ακαδημία είναι επίσης ένα καταφύγιο για παιδιά που είχαν μείνει ορφανά ως αποτέλεσμα των εγκληματικών ενεργειών των συμμοριών.

Η ιστορία ξεκινά με τους δύο γιους, που γεννήθηκαν από διαφορετικές μητέρες – συζύγους του Wong, ενός από τους ιδρυτές της ακαδημίας. Ο μεγαλύτερος γιος ονομάζεται “Dragon” και ο μικρότερος “Tiger”. Όταν τα αγόρια ήταν ακόμη μικρά, η μητέρα του Dragon του άφησε την ακαδημία και του έδωσε το μισό φυλαχτό από νεφρίτη και του είπε ότι ο ετεροθαλής αδελφός του Tiger έχει το άλλο μισό. Όταν εκείνη σκοτώθηκε σε μια πυρκαγιά, τη φροντίδα του Dragon ανέλαβε το αφεντικού της τριάδας που ονομάζεται Ma Qwun και τον μεγάλωσε για να γίνει ο σωματοφύλακάς του. Όμως η συμμορία του Ma Qwun έχει αντίπαλο μια άλλη συμμορία.

Ευχάριστη και θεαματική ταινία, πολύ σόου, 1 άοπλος εναντίον 30 με σπαθιά και το 30-0 είναι γεγονός, ο Donnie Yen με μακρύ μαλλί και ανάλογο στυλ. Οι σκηνές μάχης είναι χορταστικές, το σενάριο είναι καλό, αλλά αυτά που ξεχωρίσουν είναι η εικόνα, οι φωτισμοί, οι γωνίες που παρουσιάζουν τις μάχες και .. τα ρούχα. Ο ενδυματολόγος ετοίμασε ένα Αμερικάνικο φιλμ στο Hong Kong.

Έκανε πρεμιέρα στις 28 Ιουλίου 2006 στο Hong Kong  και την Κίνα στα Καντονέζικα και Μανδαρίνικα.

Η διάρκεια είναι 96 λεπτά.

 

Related posts

Miracles: μία από τις καλύτερες ταινίες του Jackie Chan από το 1989

Spyros Loumanis

Οι τεχνικές μάχης του John Wick Chapter 4

Spyros Loumanis

Rusty Blade: ίσως η καλύτερη Κινέζικη ταινία με σπαθιά της τελευταίας παραγωγής

Spyros Loumanis

Leave a Comment