Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
dojoandring
Ιαπωνικές τέχνεςΚινέζικες τέχνεςΚορεάτικες τέχνεςΠρόσωπα

DK Yoo: από το You Tube σε όλο τον κόσμο

Ο DK Yoo (Dae Kyeong Yoo), 42 ετών, είναι άνθρωπος των πολεμικών τεχνών με καταγωγή από την Νότια Κορέα.

Και όταν λέμε των πολεμικών τεχνών, εννοούμε σχεδόν όλων. Έχει μελετήσει περισσότερες από 15 από αυτές και αφού ένοιωσε έτοιμος, παρουσίασε έναν συνδυασμό τους σε ένα δικό του σύστημα, που το ονόμασε Warfare Combat System (DK WCS). 

Όπως δηλώνει ο ίδιος, διδάσκει DK Yoo – Warfare Combat System Movement, meditation και είναι fighting coach. 

Οι πολεμικές τέχνες που έχει ασχοληθεί είναι: Boxing, Savate, Tai chi, Aikido, Sanda, Wu Shu, Shaolin Kung Fu, Systema, Eskrima, Wing Chun, Judo, Jeet Kune Do, Kick Boxing, Myanmar Lethwei, Taekwondo, Tong Bei Quan,  Taekkyeon, Baji Quan, Fencing. 

Ασχολείται με προσωπική εκπαίδευση και σεμινάρια στο Κέντρο Εκπαίδευσης Yeouido της Seoul, αλλά έχει επεκταθεί και σε άλλες χώρες. Έχει δημιουργήσει ομάδες εκπαίδευσης με πολλούς εκπαιδευτές στο σύστημά του σε Ευρώπη, Ασία, ΗΠΑ και λιγότερους σε Αυστραλία, Αφρική και Λατινική Αμερική.

Επίσης έχει κάνει σεμινάρια στον Στρατό της Κορέας, πραγματοποιεί διαδικτυακά μαθήματα, ομαδικά και ιδιαίτερα και έχει συμμετοχή σε κινηματογραφικές ταινίες σαν σύμβουλος των σκηνών μάχης, ενώ έχει συνεργαστεί στην συγγραφή τριών βιβλίων για το σύστημά του, που βρίσκονται στην Amazon. 

Με δύο λόγια είναι τρομερά επιτυχημένος, πολύ οργανωτικός, και μέσα στην εποχή. Τι σημαίνει αυτό το τελευταίο;

Ξεκίνησε με βίντεο στο Youtube, κάνοντας επίδειξη της τρομερής του εκρηκτικότητας αξιοποιώντας την καλή δουλειά που έχει κάνει στον πυρήνα. Αυτό του επιτρέπει να σταθεροποιεί εξαιρετικά το κέντρο του σώματος και να “στερεώνει” τις εκρηκτικές εκτινάξεις των χεριών κυρίως. Στα αρχικά τουλάχιστον βίντεο έκανε επίδειξη της κίνησής του σε στατικό αντίπαλο που δεν προέβαλε αντίσταση.

Όσον αφορά τις 15 ή περισσότερες πολεμικές τέχνες που έχει μελετήσει, απλά είναι κάτι που δεν γίνεται. Όταν κάποιος από τους κλασικούς Grand Masters ξοδεύει όλη του τη ζωή για να μάθει μία τεχνοτροπία και μετά από 60 χρόνια εξάσκησης δηλώνει ότι δεν είναι ακόμη καλός, τότε πόσο αξιόπιστο είναι κάποιος να ισχυρίζεται ότι πριν τα 30 του πρόλαβε και μελέτησε 15 στυλ; 

Όμως είναι πραγματικά καλός στην προώθηση της δουλειάς του, αξιοποιεί το διαδίκτυο υποδειγματικά και είναι πολύ καλός σε κάθε παρουσίαση της μεθόδου του.  

 

 

 

Πρόσφατα έπαιξε έναν αγώνα επαγγελματικής πυγμαχίας με αντίπαλο τον Άγγλο Bradley Scott. Πυγμαχίας και όχι ΜΜΑ ή Kickboxing όπως θα περιμέναμε, αξιοποιώντας την γνώση του σε τεχνικής και του κάτω μέρους του σώματος που αποκόμισε από τα στυλ που μελέτησε. Ο Scott είναι συνταξιούχος μαχητής του ΜΜΑ (σταμάτησε να αγωνίζεται το 2018), έχει ύψος 1,85m και βάρος 84 κιλά. Το ρεκόρ του ήταν 17 αγώνες, 11 νίκες, οι 5 με νοκάουτ, 6 ήττες, η 1 με νοκάουτ. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Scott ήταν περισσότερα από 20 κιλά βαρύτερος. 

Ο αγώνας ήταν 6 γύρων και τον κέρδισε ο Scott, αν και πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο DK Yoo στάθηκε αξιοπρεπώς. Ο αγώνας σαν πυγμαχία δεν είχε τίποτα το ιδιαίτερο, δεν έγιναν δυνατές φάσεις και μας έδειξε άλλη μια φορά ότι είναι άλλο η εκρηκτικότητα από θέση ακινησίας και άλλο το “πυρ και κίνηση”. 

Δείτε τον αγώνα και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα:

 

 

 

Ο DK Yoo είναι το πρότυπο της σημερινής εποχής. Καλός τεχνίτης, χωρίς να έχει αποδείξει τις ικανότητές του σε αγώνες, προσέχοντας να μην τσαλακώσει την εικόνα του, με άψογη ιντερνετική παρουσία, πολύ καλή ιστοσελίδα, υποδειγματική προώθηση του brand και ιδιαίτερα οργανωτικός αφού κατόρθωσε μόνος του να στήσει σχεδόν μια παγκόσμια ομοσπονδία, με τάσεις περεταίρω ανάπτυξης.

 Η ιστοσελίδα του είναι πλήρης.

 

Related posts

Martyn Ford: εμένα μου άρεσε το κρίκετ

Spyros Loumanis

Το Karate πριν από 45 χρόνια

Spyros Loumanis

Fist of fury: 49 χρόνια μετά ο Bruce Lee παραμένει διαχρονικός

Spyros Loumanis

Leave a Comment