Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
dojoandring
BoxingΤεχνική

Dirty boxing: αξιοποιώντας την “γκρίζα ζώνη”

Για τους επαγγελματίες μαχητές η βραδιά του αγώνα είναι “άλλη μια μέρα στο γραφείο”. Όπως ένας υπάλληλος φορά το κουστούμι του και πηγαίνει στο γραφείο του, ο επαγγελματίας φορά το σορτς, τα γάντια του και ανεβαίνει στο ρινγκ.

Πρέπει να νικήσει. Η δουλειά του είναι να εφαρμόσει τους κανόνες, να πάρει τους πόντους ή το νοκ άουτ και μετά να περάσει από το ταμείο.
 
Οι κανόνες έχουν μια περιοχή επιλογών που σαφώς επιτρέπονται και μια περιοχή επιλογών που δεν επιτρέπονται. Εκεί ανάμεσα υπάρχει ένα μικρό σύνολο επιλογών που υπάρχει ασάφεια για το άν επιτρέπονται ή όχι, μια “γκρίζα ζώνη” που περιλαμβάνει πράγματα που μπορούν να γίνουν και να δώσουν σημαντικό πλεονέκτημα και νίκη.
 
Οι επαγγελματίες πηγαίνουν στην δουλειά και γνωρίζουν πως να αξιοποιούν τους κανόνες και την “γκρίζα ζώνη” για να βγάλουν το ψωμί τους. Είτε μαθαίνουν έτοιμες ιδέες, που κινδυνεύουν να είναι γνωστές και στον αντίπαλο και στον διαιτητή, είτε ακόμα καλύτερα, επινοούν τις δικές τους λύσεις. Οι τελευταίες είναι και πιο αποτελεσματικές γιατί είναι άγνωστες, αιφνιδιάζουν τον αντίπαλο και κυρίως ταιριάζουν στο στυλ του μαχητή που τις δημιουργεί.
 
Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε μερικές προτάσεις από τον Lamon Brewster. Ποιος είναι αυτός; 
 
Δείτε πρώτα τι έχει να μας πεί και μετά δείτε τον όταν εργαζόταν:
 

 

 

 

Ο Lamon είναι σήμερα 48 ετών με 41 αγώνες, 35 αγώνες, 30 νοκ άουτ και 6 ήττες, παγκόσμιος πρωταθλητής WBO 2004-2006.

Related posts

Μαχητές – κάφροι που χτυπούν στον χαιρετισμό της έναρξης του αγώνα

Spyros Loumanis

Οι κινούμενοι σάκοι των Κουβανών πυγμάχων

Spyros Loumanis

Ο Deontay Wilder θέλει τον Andy Ruiz για αγώνα το καλοκαίρι;

Spyros Loumanis

Leave a Comment