Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023
dojoandring
MMAΧιούμορ

Διαιτητής – “θεματάκια”: πάντα 1-0

Στο ΜΜΑ οι αγώνες είναι συνήθως δυνατοί. Οι μαχητές με την αδρεναλίνη να βγαίνει από τα αυτιά, μερικές φορές υπερβάλλουν. Όμως μέσα στο οκτάγωνο υπάρχει και ένας ακόμη, εκτός από τους αθλητές. Ναι σωστά μαντέψατε, είναι ο διαιτητής.

Ο διαιτητής δεν είναι ακριβώς ένας ¨λογιστής του ρινγκ”. Πολλοί είναι παλιοί μαχητές, οι περισσότεροι έμπειροι στα αθλήματα επαφής, με πολλούς αγώνες στο ενεργητικό τους σαν διαιτητές και όλοι επαγγελματίες. Δεν υπάρχει περίπτωση σε επαγγελματικούς αγώνες, να περάσει αμφισβήτηση των αποφάσεών τους. Θα έπεφτε η ποιότητα των αγώνων και του αθλητικού προϊόντος. Αλλά συνήθως, οι ίδιοι είναι ικανοί να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους.

Σε επαγγελματικούς αγώνες, με πολύ δουλεμένους μαχητές, η κατάσταση αν ξεφύγει μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη. Η εμπειρία και η άμεση παρέμβαση του διαιτητή κυριολεκτικά σώζει ζωές σε πρώτο χρόνο.

Όμως λίγο η ένταση, λίγο τα χτυπήματα, λίγο η “ενισχυμένη διατροφή”, λίγο η προσπάθεια για την υπεροχή, οδηγούν τους μαχητές σε λάθος μονοπάτια. Όμως ο κύριος με τα μαύρα όμως είναι εκεί.

Στα βίντεο που ακολουθούν βλέπουμε αθλητές του ΜΜΑ να “επανέρχονται στον σωστό δρόμο” με μια μικρή παρέμβαση του κυρίου με τα μαύρα.

 

 

 

 

 

Related posts

Γυναίκες vs Τίμιων λαικών παιδιών

Spyros Loumanis

UFC: Ο Nate Diaz βρίσκεται στην φυλακή για επίθεση

Spyros Loumanis

Με λίγη “βοήθεια” όλοι λένε το σωστό

Spyros Loumanis

Leave a Comment