Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
dojoandring
BoxingΕνημέρωσηΕπικαιρότητα

Devin Haney vs Ryan Garcia: που βρισκόμαστε;

Ο αγώνας Devin Haney vs Ryan Garcia πρόκειται να γίνει στις 20 Απριλίου.

Όμως ένας αγώνας όσο κι αν είναι σημαντικός πρέπει και να το … δείχνει. Πρέπει δηλαδή να προσελκύει και κόσμο που θα πιστεύει το ίδιο.

Η μόνη αξιόλογη δήλωση που αφορούσε τον αγώνα για το αγωνιστικό μέρος ήταν του Devin “Ναι, ο Ryan γίνεται πολύ επιθετικός, υπερβολικά ανήσυχος και κάνει πολλά λάθη. Τον μελετήσαμε. Βλέπουμε πολλά από αυτά τα λάθη. Προσπαθούμε να τα εκμεταλλευτούμε και αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, με βλέπω να τον τελειώνω”.

Πέρα από αυτή την δήλωση όλες οι άλλες αφορούν τα εισιτήρια, τον πρόσκληση του κοινού να πάει να τους δει, τις συνηθισμένες τοξικές δηλώσεις που αναγκάζονται και οι δύο πλευρές να καταφύγουν για να προκαλέσουν το ενδιαφέρον.

Ο ένας προσπαθεί να εκφοβίσει τον άλλον, του λέει ότι θα τον σκοτώσει μέσα στο ρινγκ, είναι και ο υιός Haney που δεν το έχει με τις δηλώσεις και καθαρίζει ο πατέρας του Bill που τα πάει καλύτερα, έχουμε και τέτοια, είναι και ο Ryan που μάλλον φλερτάρει με την ανάβαση στο καλάμι, ως νέος, ωραίος και με εκατομμύρια, οι χορηγοί που τα έχουν παίξει με τις άδειες θέσεις στο Barclays Center που θα γίνει ο αγώνας, είναι και αυτός ο Haney που παίζει καλά αλλά δεν τραβάει το κοινό γιατί έχει βαρετό στυλ, τόσο που ο Ryan μπορεί να έχει μετανιώσει για την επιλογή του σαν αντίπαλο. Πάντως, για να λέμε την αλήθεια, ο τελευταίος αγώνας του Haney, οικονομικά ήταν μια καθαρή καταστροφή. Αγωνίστηκε εναντίον του Regis Prograis στις 9 Δεκεμβρίου και πούλησε μόνο 50.000 αγορές PPV και με δωρεάν εισιτήρια που δόθηκαν για τον χώρο του Chase Center.

Το στυλ μάχης του Haney είναι σαν ένας συνδυασμός Shakur Stevenson και Tyson Fury. Δεν είναι όμορφο να το βλέπεις. Αυτό ήταν γνωστό, όπως επίσης το ότι θα έπρεπε ο Ryan να προκαλέσει μόνος του το ενδιαφέρον για τον αγώνα. Τι να κάνει πια ο άνθρωπος.

Η πιάτσα πιστεύει ότι αν ο Garcia αντιμετώπιζε τον Teofimo Lopez θα είχε πιο μεγάλη επιτυχία και οι δύο θα προσέλκυαν μαζικές αγορές PPV.

 Η έλλειψη ενδιαφέροντος των θαυμαστών για την αγορά εισιτηρίων σημαίνει ότι βλέπουν αυτόν τον αγώνα ως ναυάγιο και ως μια κακή επένδυση που δεν αξίζει τα χρήματά τους. Ακόμα κι αν ο Haney κερδίσει τον αγώνα, το χαμηλό εισιτήριο και οι πωλήσεις PPV θα είναι ένα πραγματικό νοκ-άουτ πλήγμα για την καριέρα του, δείχνοντας περαιτέρω ότι δεν συνδέεται με τους θαυμαστές του. Η έλλειψη χαρίσματος και το βαρετό του στυλ μάχης είναι σκέτο δηλητήριο όταν πρόκειται για πωλήσεις.

Όμως οι θαυμαστές έπαθαν ένα σοκ όταν έμαθαν ότι η τιμή του PPV θα είναι $80. Δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί ποιοι άλλοι θα αγωνιστούν την βραδιά πριν τους δύο αστέρες, αλλά αν δεν υπάρχουν καλά ονόματα να δει τουλάχιστον αυτούς ο κόσμος, τα πράγματα θα είναι δύσκολα.

Με αυτά και με τ’ άλλα, οι θεατές δεν είναι ακόμη βιαστικοί να κάνουν τις παραγγελίες τους και αν πάει έτσι, τότε θα υπάρχουν δύο λύσεις: η πρώτη να ανακοινώσουν τους άλλους αγώνες με ποιοτικούς πυγμάχους και η δεύτερη να κατεβάσουν την τιμή στο μισό. Για το πρώτο μπορεί να είναι λίγο δύσκολο, οπότε το βλέπουμε να απομένει η δεύτερη πονεμένη λύση.

Έχουμε ακόμη μερικές μέρες να δούμε τι θα γίνει.

 

 

 

 

Related posts

LIVE το EUBC Youth Men & Women European Boxing Championships – Day 2

Spyros Loumanis

Ήττα Almeida από μαχητή με σύνδρομο Down σε αγώνα ΜΜΑ

Spyros Loumanis

George Kambosos Jnr: ο αγωνιστικός παρτενέρ του Manny Pacquiao έφθασε το 18-0

Spyros Loumanis

Leave a Comment