Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023
dojoandring
MMAStreetfight

Defend Fight Club: Streetfight σε φυσικό περιβάλλον

Συνεχίζεται η τάση δημιουργίας ομάδων (Club), που ασχολούνται με το Streetfight. Η ιδέα είναι κοινή. Μαχητές από όλα τα στυλ μπορούν να συμμετάσχουν σε αγώνα πλήρους επαφής με πολύ λίγους κανονισμούς, που μοιάζουν με αυτούς του ΜΜΑ. 

Σήμερα παρουσιάζουμε το Defend Fight Club (DFC) από την Γερμανία.

Το Club αυτό κάνει τις μάχες του σε ανοιχτό χώρο, ενώ το King of the Streets μέσα σε κτίρια, από υπόγεια γκαράζ έως άδεια βιομηχανικά ακίνητα. 

Το DFC είναι καλά οργανωμένο. Όλοι μπορούν να συμμετάσχουν, από streetfighters, μαχητές με λίγη εμπειρία έως και επαγγελματίες. Έτσι οι μαχητές χωρίζονται σε Αρχάριους, Ερασιτέχνες και Επαγγελματίες. 

Το DFC είναι ειλικρινές δηλώνοντας ότι οι αγώνες του είναι αυθεντικοί με σχεδόν πραγματικές συνθήκες.

Η λογική του Club είναι να προσπαθήσει να επεκτείνεται συνεχώς συγκεντρώνοντας τους καλύτερους μαχητές σε Γερμανικό έδαφος. Αυτό χωρίς να υπάρχουν διακρίσεις έθνους, θρησκείας, χρώματος δέρματος ή άλλου κριτηρίου.

Η συμμετοχή είναι εύκολη υπόθεση. Υπάρχει μιά απλή ιστοσελίδα που μπορεί ο ενδιαφερόμενος να δηλώσει τα στοιχεία του, τις γνώσεις και το επίπεδό του. Οι διοργανωτές θα βρουν τον αντίπαλο που του ταιριάζει και θα τον ενημερώσουν για την ημερομηνία του αγώνα του.

Η διαιτησία είναι επίσης πολύ σημαντική. Υπεύθυνος είναι ο Έλληνας Niko Serbezis. Ο Niko που αγωνίζεται με την ομάδα της Βρέμης, ξέρει τη δουλειά, είναι επαγγελματίας μαχητής του ΜΜΑ με 10 αγώνες στο ενεργητικό του (7 νίκες, 3 ήττες και 1 αγώνας που ακυρώθηκε). 

Εδώ τον βλέπουμε να αγωνίζεται:
 

 

 

Και εδώ ένα “δείγμα”
 

 

 

 

 

 

Η παρουσίαση των αγώνων είναι πολύ καλή. Η κάμερα είναι ακριβώς δίπλα στη δράση και μπορούμε να ακούμε ακόμη και την ανάσα των μαχητών. Η διαιτησία κρατά καλά το πνεύμα του Club και μετά τον αγώνα υπάρχουν και συνεντεύξεις. 

Το Defend Fight Club αν και διαφημίζεται σαν Fight Club είναι στην πραγματικότητα ΜΜΑ σε ανοιχτό χώρο. Δεν έχει τον underground χαρακτήρα άλλων αντίστοιχων Club. Είναι πολύ πιο αθλητικό και δεν προσπαθεί να φτιάξει μια εικόνα που δεν του χρειάζεται. Απευθύνεται σε μαχητές που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους με διαφορετικά στυλ.

Το Defend Fight Club προτείνει μια απλή και καθαρή ιδέα και το κάνει πολύ καλά.

 

Related posts

LIVE Ερασιτεχνικοί αγώνες της Γαλλικής MMA LEAGUE – Ημέρα 2η

Spyros Loumanis

Ο Conor McGregor θέλει τον Michael Chandler στο οκτάγωνο και τον KSI χωρίς γάντια

Spyros Loumanis

Το Shooto είναι πιο τεχνικό από το ΜΜΑ; πιο σκληρό πάντως σίγουρα

Spyros Loumanis

Leave a Comment