Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
dojoandring
BoxingΕνημέρωση

Chris Eubank Jr vs Liam Smith 2: η επιστροφή του Eubank

Ο Chris Eubank Jr σταμάτησε τον Liam Smith στον 10ο γύρο παίζοντας πολύ καλύτερα και παίρνοντας  εκδίκηση για την ήττα του με νοκάουτ στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα.

Ουσιαστικά ο αγώνας κρίθηκε στον 4ο γύρο, όταν ο Eubank πέρασε ένα φοβερό δεξί uppercut που έκοψε τον Smith.

Τυπικά ο αγώνας τελείωσε στον 10ο γύρο μετά από άλλη μία συνεχόμενη επίθεση που ανάγκασε τον Smith να γονατίσει. Ο Eubank εξαπέλυσε γροθιές, σφυροκοπώντας τον στα σχοινιά μέχρι που ο διαιτητής επενέβη στο 1:45.

Ας δούμε τα πράγματα από την αρχή.

Ο Eubank ήταν αποφασισμένος να εκδικηθεί την ήττα του από τον Smith. Για τον λόγο αυτό έκανε κάποιες αλλαγές. Μετέφερε το προπονητικό του στρατόπεδο από την πόλη του Brighton στο Las Vegas και συνεργάστηκε με τον διάσημο προπονητή Brian “BoMac” McIntyre, τον προπονητή που είχε οδηγήσει τον Terence Crawford στην κορυφή.

Ωστόσο, η πίεση που ένοιωθε για τον αγώνα ήταν μεγάλη. Μια δεύτερη ήττα με τον ίδιο τρόπο όπως η πρώτη, δεν θα του άφηνε σχεδόν κανένα περιθώριο και η καριέρα του ουσιαστικά θα έβλεπε το τέλος. Ή τουλάχιστον δεν θα μπορούσε να ελπίζει σε κάτι περισσότερο. Ήταν και η δοξασμένη πορεία του πατέρα του Chris Eubank, ενός από τους τρεις καλύτερους Βρετανούς πυγμάχους όλων των εποχών, με τους παγκόσμιους τίτλους.

Αλλά ας ξαναγυρίσουμε στον αγώνα.

Ο Chris ο νεότερος λοιπόν, έκανε χρήση της σχετικής ρήτρας που υπήρχε στο συμβόλαιο,  και ζήτησε τον δεύτερο αγώνα για να ξεφύγει από αυτόν τον γκρεμό.

Εμφανίστηκε σχεδόν υπερβολικά ανυπόμονος στους πρώτους γύρους καθώς ορμούσε προς τα εμπρός και έμπαινε σε clinch, προσπαθώντας να χειριστεί τον Smith.

Ο Smith έπεσε πάνω στον 2ο και φάνηκε να δυσκολεύεται με τα πόδια του αργότερα στον αγώνα.

Στον 3ο γύρο, ο Eubank πέρασε χτύπημα στο κεφάλι του Smith. Ο Eubank συνέχισε την προσπάθεια, χτυπώντας τις γροθιές του στην άμυνα του Smith.

Ο Smith πέρασε δεξιά και για μια στιγμή φαινόταν σαν τα γόνατα του Eubank βουτηγμένα. Μπήκε σε ένα clinch για να ανακάμψει, αλλά σύντομα επέστρεψε στη δουλειά από τη μεσαία απόσταση.

Ο Eubank άνοιξε τον 4ο γύρο εκτελώντας έναν εξαιρετικό συνδυασμό, που κατέληξε σε ένα δεξί που χτύπησε στο πλάι του κεφαλιού του Smith.

Ο Smith είπε ότι ήταν στριμωγμένος από την αρχή του αγώνα, καθώς ο Eubank  κυριάρχησε. 

Αλλά η στιγμή που έκρινε τον αγώνα ήταν ένα τέλειο δεξί uppercut, που έριξε τον Smith.

Με αυτό ο Smith πληγώθηκε πολύ και ήταν ζαλισμένος.

Στον επόμενο γύρο, ο Eubank επιτέθηκε δυνατά ασκώντας μεγάλη πίεση. Ο Smith ταλαντεύτηκε αλλά έφυγε εκτός κινδύνου με ένα δεξί hook.

Αλλά τελικά δεν μπόρεσε να αποτρέψει τον Eubank. Ένα αριστερό στο σώμα θα του έκανε κακό. Καθώς ο Eubank κατεύθυνε τον Smith στα σχοινιά, εκείνος γονάτισε.

Γενναίος μέχρι το τέλος, ο Smith σηκώθηκε, αλλά ο Eubank συνέχισε να τον κολλάει στα σχοινιά. Ο διαιτητής σταμάτησε τον Smith τερματίζοντας τον αγώνα.

Ήταν μια καθαρή νίκη του Eubank με μεγάλη υπεροχή.

Πρέπει να σημειώσουμε όμως μερικά ακόμη.

Στο μέσο του αγώνα φαίνεται ο Smith να γυρίζει τους αστραγάλους του στην προσπάθειά του να υποχωρήσει. Ειδικά ο δεξιός φαίνεται να τερματίζει έντονα. Αυτό τον έκανε να μην μπορεί να μετακινείται εύκολα και να είναι εύκολος στόχος για τα χέρια του Eubank.

Ο Conor Benn επικρίνει τη νίκη του Chris Eubank Jr επί του Liam Smith και πιστεύει ότι ο τραυματισμός έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στα cruiserweight Tony Bellew έγραψε στο Twitter: “Κάτι δεν πάει καλά με το αριστερό πόδι του Liam και είναι ξεκάθαρο σαν μέρα! Δεν ξέρω τι είναι, αλλά το αριστερό του πόδι ή ο αστράγαλος είναι σε κακή κατάσταση.”

Πρόσθεσε μετά τον αγώνα: “Δεν θα δικαιολογήσει τον Liam, καθώς δεν είναι ο τρόπος του, αλλά όποιος ξέρει πυγμαχία ή τον ξέρει, ξέρει ότι κάτι είχε ξεκάθαρα γίνει από τον 2ο γύρο και μετά! Εύσημα στον Chris Eubank που επέστρεψε εκεί μαζί του, αλλά για μένα δεν ήταν ο Liam Smith που όλοι ξέρουμε!»

Μετά από τον τραυματισμό και το πολύ καλό uppercut, ο Eubank δεν μπόρεσε να τελειώσει τον Smith. Χρειάστηκε να φθάσει στον 10ο γύρο για να το καταφέρει. Αν και οι γροθιές του έφευγαν πραγματικά γρήγορα και αιχμηρά, ειδικά τα hooks και τα uppercuts, ο Smith έδειξε ότι εκτός από έμπειρος ήταν και γενναίος.

Στην συνέντευξη μετά τον αγώνα, ο Smith παραδέχθηκε ότι είχε τραυματιστεί και δεν μπορούσε να πατήσει καλά, αλλά δεν μείωσε την καλή απόδοση του αντιπάλου του, δηλώνοντας ότι ήταν καλύτερος.

Ο Eubank στάθηκε μόνος στο κέντρο του ρινγκ για λίγες πολύτιμες στιγμές. Κοίταξε το πλήθος, κοίταξε την κάμερα και ήξερε πόσο σημαντικό για το μέλλον του ήταν αυτό το αποτέλεσμα.

“Έπρεπε να αποδείξω στους οπαδούς και στο κοινό της πυγμαχίας ότι είμαι αυτός που λέω ότι είμαι” είπε.

Εδώ πρέπει να πούμε την εξαιρετική δουλειά που έκανε ο προπονητής του Brian “BoMac” McIntyre. Τα χέρια του Eubank ήταν πραγματικά αστραπές και η κίνησή του υποδειγματική.

Μετά τον αγώνα και την ήττα του 35χρονου Liam Smith, η καριέρα του οδεύει προς το τέλος της.

Ποιο είναι το αύριο του αναγεννημένου Chris Eubank Jr; Ένας αγώνας με τον Conor Benn ή τον σπουδαίο 41χρονο Gennadiy Golovkin.

 

Related posts

Lomachenko vs Kambosos: νίκη με νοκάουτ του Loma

Spyros Loumanis

Joe Joyce vs Zhilei Zhang 2: το τέλος του Joe Joyce

Spyros Loumanis

Ο Liam Smith έριξε νοκ άουτ τον Chris Eubank Jr

Spyros Loumanis

Leave a Comment