Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
dojoandring
Cinema

Bodyguards and Assassins: μια πολύ καλή ταινία σε όλα της

Το “Bodyguards and Assassins” είναι μια πολυβραβευμένη ιστορική ταινία δράσης του 2009, σε παραγωγή του Χονγκ Κονγκ και σκηνοθεσία του Teddy Chan, με ένα all-star καστ όπως οι Donnie Yen, Wang Xueqi, Tony Leung Ka-fai, Nicholas Tse, Hu Jun, Eric Tsang, Simon Yam, Fan, B. Zhou Yun και Leon Lai. 

Η πλοκή

Το 1905, ο Sun Wen σκοπεύει να κάνει ένα μυστικό ταξίδι στο βρετανικό Χονγκ Κονγκ για να συζητήσει σχέδια με άλλους επαναστάτες για την ανατροπή της διεφθαρμένης αυτοκρατορίας Qing και την ίδρυση μιας δημοκρατίας στην Κίνα. Όταν η κυβέρνηση Qing μαθαίνει για το ταξίδι του, στέλνουν μια ομάδα δολοφόνων να διεισδύσουν στο Χονγκ Κονγκ και να τον δολοφονήσουν όταν εμφανιστεί. Πριν από την άφιξη της Sun, ο συντάκτης της εφημερίδας Chen Shaobai συναντά τον επιχειρηματία Li Yutang, ο οποίος χρηματοδοτούσε κρυφά τους επαναστάτες, για να τον ενημερώσει για την επικείμενη συνάντηση. Τα προβλήματα αρχίζουν επίσης στο Χονγκ Κονγκ όταν οι γνωστοί του Chen δολοφονούνται από τους δολοφόνους, οι οποίοι επίσης απαγάγουν τον Chen κατά την επιδρομή τους. Ο Li δηλώνει επίσημα την υποστήριξή του στους επαναστάτες μετά το κλείσιμο του πρακτορείου εφημερίδων από τις βρετανικές αρχές, οι οποίες δεν ανακατεύονται στην Κινεζική πολιτική κατάσταση. Συγκεντρώνει επίσης ένα ετερόκλητο πλήρωμα ανθρώπων από όλα τα κοινωνικά στρώματα, συμπεριλαμβανομένων των αμαξάδων, μικροπωλητών και ενός ζητιάνου, για να προστατεύσει τον Sun και να διασφαλίσει ότι η συνάντηση θα συνεχιστεί χωρίς διακοπή. Ο γιος του Li, Chongguang, επιλέγεται να χρησιμεύσει ως δόλωμα του Sun για να αποσπάσει την προσοχή των δολοφόνων, ενώ ο Sun παρευρίσκεται στη συνάντηση και φεύγει από το Χονγκ Κονγκ με ασφάλεια.

Οι πρωταγωνιστές είναι πρώτης γραμμής.

Ο Donnie Yen στον ρόλο του Shen Chongyang, ενός αστυνομικού εθισμένου στον τζόγο και πρόθυμου να κάνει οτιδήποτε για τα χρήματα. Βοηθά τους σωματοφύλακες αφού ο Yueru τον πείθει να το κάνει για χάρη της κόρης τους.

Ο Cung Le στον  ρόλο του Sa Zhenshan, ενός δολοφόνου.

 


Related posts

Acceleration: μια ταινία με όλο τον καλό τον κόσμο

Spyros Loumanis

Ο Tom Hardy νίκησε σε πρωτάθλημα Brazilian Jujitsu, ναι ο ηθοποιός

Spyros Loumanis

“The Smashing Machine”: O θρυλικός πρωταθλητής του UFC Mark Kerr και ο Dwayne Johnson

Spyros Loumanis

Leave a Comment