Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
dojoandring
BoxingΕνημέρωση

Beterbiev vs Yarde: έγινε το 19-0

Έγινε ο αγώνας Beterbiev vs Yarde και η ιστορία επαναλήφθηκε. Ο Beterbiev νίκησε με νοκάουτ για 19η φορά στην καριέρα του σε 19 αγώνες. Με την νίκη αυτή κράτησε τον τίτλο στις WBO, WBC και IBF.

Ο αγώνας ήταν πολύ καλός. είχε δράση, θέληση για νίκη και από τους δύο.

Ο Beterbiev είχε ένα καταστροφικό δεξί, σιδερένιο πηγούνι και αντοχή στην πίεση.

Ο Yarde έδειξε τρομερή καρδιά και αξιοποίησε τα δυνατά δεξιά του. Πέτυχε πολλά ωραία χτυπήματα, έσκισε τον Beterbiev και τον ζάλισε αρκετές φορές, αλλά όχι αρκετά για να τον έχει υπό τον έλεγχό του.

Είναι πολύ πιθανό να είχε στο σχέδιό του πολλή κίνηση στους πρώτους γύρους, προσπαθώντας να αποφύγει την πίεση από τον Beterbiev. Όμως θα έπρεπε να είχε καταλάβει κατά την προετοιμασία του, ότι δεν θα μπορούσε να κρατήσει αυτό τον ρυθμό για 12 γύρους, για να ξεφεύγει από τις επιθέσεις. Αυτό γιατί έχει πολλούς μύες που απαιτούν οξυγόνο και θα έμενε από αναπνοή, κάτι που θα επηρέαζε αρνητικά το παιχνίδι του.

Αν και ο Yarde είχε τις στιγμές του στους γύρους 4, 5 και 6, είχε κανείς την αίσθηση ότι τον ρυθμό τον επέβαλε ο Beterbiev. Σε κάποια δυνατά χτυπήματα στρίμωξε τον Beterbiev στα σχοινιά, αλλά ήταν χωρίς συνέχεια. Ο καλύτερος γύρος του ήταν ο 6ος.

Αυτό που είχε ενδιαφέρον από στρατηγική άποψη, είναι πώς ο Beterbiev κινούνταν στη γωνία, επιτρέποντας στον Yarde να μπει για επίθεση. Μόλις το έκανε, ο Beterbiev γύριζε επιδέξια τον Yarde γύρω του και τον έβαζε με την πλάτη στα σχοινιά όπου τον χτυπούσε ασταμάτητα με δυνατά χτυπήματα στο κεφάλι και το σώμα. Μπορούσες να δεις τη διαφορά στις δεξιότητες με το πώς ο Beterbiev έστηνε αυτές τις παγίδες. Ήθελε πρώτα να προκαλέσει την επίθεση του Yarde, για να τον γυρίσει και να τον ρίξει στα σχοινιά, όπου δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από τα βαριά του χτυπήματα.

Στους γύρους 4, 5 και 7, ο Beterbiev ταλαιπώρησε αρκετά τον Yarde με αυτόν τον τρόπο.

Στον 8ο γύρο, ο Beterbiev τελείωσε με ένα τρομερό δεξί χέρι που πέτυχε στο πρόσωπο τον Yarde, κάνοντάς τον να παραπατήσει. Στη συνέχεια, προσγείωσε άλλο ένα δεξί που βρήκε ανοιχτό τον Yarde, κάνοντάς τον να γονατίσει στο καναβάτσο. Ο αγώνας είχε ουσιαστικά τελειώσει σε εκείνο το σημείο. Ο Yarde φαινόταν να μην έχει επαφή με τον αγώνα. Παρόλα αυτά ο διαιτητής του επέτρεψε να συνεχίσει, δίνοντάς του μία ευκαιρία. Ο Beterbiev όμως πέτυχε μερικές ακόμη βολές προτού μπει ο διαιτητής και σταματήσει τον αγώνα οριστικά. Ήταν φανερό ότι αν ο διαιτητής δεν σταματούσε τον αγώνα, ο Yarde θα τραυματιζόταν άσχημα.

Όπως ειπώθηκε, μέχρι την στιγμή του νοκάουτ, ο Yarde ήταν μπροστά στα σημεία, κάτι που αμφισβητείται έντονα. Το μόνο που μπορεί να πεί κανείς, είναι ότι ήταν καλό για τον Beterbiev που έβγαλε τους κριτές εκτός παιχνιδιού με το νοκάουτ, γιατί αν είχε πάει τον αγώνα στους πόντους και τα χαρτιά, μπορεί να είχαμε δει μια αμφιλεγόμενη απόφαση ή, τουλάχιστον, μια διχοτομημένη απόφαση. Πάντως οι φίλαθλοι “στολίζουν” για τα καλά τους κριτές. Επίσης υποστηρίζουν ότι αυτά δεν θα συνέβαιναν αν ο αγώνας γινόταν στις ΗΠΑ, σε Los Angeles ή New York.

 

 

 

 

 

 

Related posts

European Boxing Championships Ανδρών και Γυναικών έως 22 ετών για το 2023 – Ημιτελικοί

Spyros Loumanis

Δοκίμασε το πρόγραμμα προπόνησης και διατροφής του Mike Tyson για 24 ώρες, τελικά επέζησε

Spyros Loumanis

Όχι, ο Tyson Fury δεν έπεσε νοκ άουτ από τον Jai Opetaia στην προπόνηση

Spyros Loumanis

Leave a Comment