Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
dojoandring
BoxingGreeksΕπικαιρότητα

Αύριο κληρώνει για τον αγώνα Lopez vs Kambosos

Όλα είναι έτοιμα για τον αγώνα Lopez vs Kambosos. Άργησε ένα χρόνο αλλά άμα είναι για καλό, δεν πειράζει.

Όταν λέμε “όλα είναι έτοιμα”, εννοούμε κατ’ αρχήν την προετοιμασία, που ήταν η μεγαλύτερη σε διάρκεια από κάθε άλλη. Πιο μεγάλη διάρκεια έχει μόνο η προετοιμασία για Ολυμπιακούς Αγώνες, που φθάνει τα τέσσερα χρόνια.

Το σίγουρο είναι ότι θα την θυμόμαστε κι εμείς και οι δύο αθλητές για την υπόλοιπη ζωή τους.

Αλλά έτοιμη είναι και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Οι συνεντεύξεις είναι περισσότερο τοξικές απ’ όσο απαιτεί μια διοργάνωση εκατομμυρίων που θα είναι και το κύριο event της βραδιάς. Άλλωστε τα εισιτήρια πρέπει να δικαιολογούν τις τιμές τους.

Πάντως όλοι οι αναλυτές συμφωνούν ότι αυτοί οι δύο τύποι πραγματικά δεν χωνεύονται. Η αντιπάθεια είναι πραγματική. Δείτε την τελευταία κοινή συνέντευξη. 

 

Αλλά και οι πατεράδες των δύο αθλητών δεν πάνε πίσω. Μια όμορφη, αυθεντική, ειλικρινής αντιπάθεια. Τι το καλύτερο! Από το 2:08.

 
 

 

 

Πέρα από αυτά ο Teofimo είναι σίγουρα μεγάλος αθλητής. Είναι ο πρωταθλητής, έχοντας μαζέψει τις ζώνες. Ήδη υπάρχουν συζητήσεις μεταξύ των αναλυτών για το ποιός θα πρέπει να είναι ο καλύτερος επόμενος αντίπαλος για την καριέρα του. Ο ίδιος θεωρεί ότι θα τελειώσει με τον George στον 1ο γύρο, άντε το πολύ μέχρι τον 5ο.  

Από την άλλη ο George δεν έχει κάποιον τίτλο και οι δύο τελευταίοι αντίπαλοι που νίκησε, ήταν αξιόλογοι αλλά στην δύση της καριέρας του. Για αυτόν είναι ο αγώνας της καριέρας του. Είναι εξαιρετικά γρήγορος και δυνατός για το βάρος του, αλλά πιο μικρόσωμος από τον Lopez, ο οποίος θα μπορούσε να αγωνίζεται και στην επόμενη κατηγορία βάρους. 

Αλλά ο Kambosos έχει μια απίστευτη αυτοπεποίθηση που τον κάνει να μιλά και να συμπεριφέρεται σαν να είναι αυτός ο ο πρωταθλητής. Και αυτό είναι αλήθεια ότι την “σπάει” στον Lopez.

Επιπλέον ο Lopez πρόκειται να συμμετάσχει στην ταινία Creed III και πολλοί φοβούνται ότι αυτό  του έχει πάρει λίγο τα μυαλά. 

Όμως το νέο είναι άλλο. Δήλωσε ότι είναι τραυματισμένος. Δεν είπε κάτι περισσότερο, αλλά ίσως έτσι δεν μπορέσει να τελειώσει τον αγώνα γρήγορα όπως θα ήθελε, να τραβήξει σε μάκρος και να δώσει την ευκαιρία στον George να κάνει την ανατροπή. Και αν ο τραυματισμός επεκταθεί; Άν αναγκαστεί να σταματήσει τον αγώνα; Αν χρειαστεί να εγκαταλείψει; Θα πρέπει να εξηγήσει μερικά πράγματα στην ομάδα του, στους διοργανωτές, στους φιλάθλους και τους δημοσιογράφους. Οι οπαδοί θα ήταν εξαγριωμένοι που επετράπη στον Teofimo να αγωνιστεί με έναν προϋπάρχοντα τραυματισμό.

Το ωραίο είναι ότι καμάρωνε λέγοντάς τα. Ο διοργανωτής θα το έχει πάρει ήδη το υπογλώσσιο.

Μία ήττα από τον θαρραλέο Kambosos θα μετέτρεπε την καριέρα του σε ερωτηματικό, αλλά επιπλέον, ποιός θα ήθελε να δει μια ταινία με έναν πρώην πρωταθλητή, που έχασε από υποδεέστερο αντίπαλο, που την μια δεν προσέχει και κολλάει COVID, την άλλη παίζει επικίνδυνα παιχνίδια και τέλος τραυματίζεται πριν τον αγώνα, αν και σε αυτό πρέπει να πούμε ότι δεν είναι απαραίτητα από δική του ευθύνη;

 

Related posts

Mayweather vs Pacquiao 2: επιβεβαιώθηκε για το RIZIN το 2024

Spyros Loumanis

Αγώνες πρόκρισης Κορεάτικης Ομάδας πυγμαχίας για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού 2024 – Ημέρα 4

Spyros Loumanis

Ποιά πολεμική τέχνη χτυπά πιο δυνατά;

Spyros Loumanis

Leave a Comment