Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
dojoandring
BoxingΕπικαιρότητα

Artur Beterbiev vs Callum Smith: μπορεί ο Smith να κάνει την ανατροπή;

Ο Artur Beterbiev (19-0, 19 KO) υπερασπίζεται τους τίτλους του στα ελαφρά βαρέα WBC, IBF και WBO ενάντια στον Callum Smith (29-1, 21 KO), αύριο Σάββατο βράδυ, σε αγώνα που θα μεταδώσει το ESPN και το ESPN + .

Θα μείνει ο Beterbiev αήττητος ή μπορεί ο Smith να κάνει την ανατροπή; Αυτή είναι η ερώτηση της βραδιάς.

 

 

Ακόμη και ένας πεσμένος Artur Beterbiev, είναι ένας πολύ καλύτερος μαχητής από τον Callum Smith και η ιδέα ότι ο Beterbiev είναι πεσμένος είναι απλή εικασία, όπως συμβαίνει εδώ και αρκετούς αγώνες τώρα, που πολλοί λένε ότι έχει πλέον γεράσει όντας 38 ετών. Ο Beterbiev είναι καλύτερος πυγμάχος από τον Smith. Ακόμη και αν έχει “πέσει”  20 τοις εκατό, θα κερδίσει τον Smith. Θα έπρεπε να είχε χάσει το 40 τοις εκατό της απόδοσής του για να μπορούσε ο Smith να έλπιζε να τον κερδίσει οριακά, αν και ακόμη και τότε ίσως να μην μπορούσε.

Τα ίδια έλεγαν και για τον αγώνα του εναντίον του Anthony Yarde, που κατάφερε να χτυπήσει τον νεαρό Βρετανό που έκανε τον αγώνα της ζωής του. Το αν αυτό σημαίνει ότι έχει ακόμα την δυνατότητα να νικήσει τον Dmitry Bivol είναι ένα άλλο ερώτημα.

Ο Smith δεν είναι αρκετά άπιαστος για να μείνει έξω από τη γραμμή βολής του Beterbiev και κανείς δεν μπορεί να επιβιώσει από τη γραμμή βολής του Artur. Από τη στιγμή που ο Beterbiev αρχίσει να πιέζει σταθερά τον Smith στα σχοινιά, είναι μόνο θέμα χρόνου.

Ο Callum Smith είναι ένας αρκετά δυνατός και στιβαρός μαχητής, είναι συνεπής, όχι εξαιρετικός, αλλά αρκετά σταθερός για να νικήσει όποιον έχει μια κακή νύχτα, χωρίς να είναι αρκετά καλός για να αναστατώσει οποιονδήποτε σπουδαίο που είναι στο καλό του παιχνίδι τη βραδιά της μάχης. Εάν ο Beterbiev έχει επηρεαστεί με οποιονδήποτε σημαντικό τρόπο από την ηλικία, τους τραυματισμούς του,  ο Smith είναι σταθερός και αρκετά ικανός να το αξιοποιήσει.

Ωστόσο, δεν υπάρχει ανησυχία  ότι ο Beterbiev θα σκοντάψει. Περισσότερο η σκέψη είναι στο αν προστεθεί και κάποιος άλλος τραυματισμός κατά τη διάρκεια ή μετά τον αγώνα και ακυρώσει οποιαδήποτε πιθανότητα για έναν πραγματικά μεγάλο αγώνα Bivol – Beterbiev, αργότερα το 2024. Ο Artur έχει ήδη τραυματισμούς σε όλο του το σώμα, από τη μολυσμένη κάτω γνάθο, τον ώμο μέχρι και τα πλευρά του.

 

 

Όμως πέραν της απόδοσης των δύο μαχητών υπάρχει ένα – μάλλον μικρό – πρόβλημα που ανέφερε ο Eddie Hearn. Σε ένα τεστ ουσιών της VADA, λέει ότι υπήρχε ένα άτυπο εύρημα στον Beterbiev τον Δεκέμβριο. Υπήρχαν αυξημένα επίπεδα HGH και τεστοστερόνης.  

“Δεν είναι ένα δυσμενές εύρημα, ένα άτυπο εύρημα, αλλά εξακολουθεί να είναι σε ανεβασμένο επίπεδο που ως υποστηρικτής ενός μαχητή στην άλλη γωνία είναι ανησυχητικό.”

 Αύριο θα ξέρουμε.

 

Related posts

European Boxing Championships Ανδρών και Γυναικών έως 22 ετών για το 2023 – Ημέρα 1η

Spyros Loumanis

Ήττα του Kambosos από τον Haney

Spyros Loumanis

Lethwei γυναικών: ίσως πιο σκληρό από των ανδρών

Spyros Loumanis

Leave a Comment