Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
dojoandring
BoxingΕπικαιρότητα

Απόψε ο σπουδαίος αγώνας Devin Haney vs Vasyl Lomachenko

Απόψε γίνεται ο πολύ σημαντικός αγώνας επαγγελματικής πυγμαχίας Devin Haney vs Vasyl Lomachenko.

Ο 24χρονος Haney έρχεται μετά από 2 νίκες επί του Έλληνοαυστραλού George Kambosos, η τελευταία στις 16 Οκτωβρίου 2022 και είναι ο κάτοχος των τίτλων WBA (Super), WBC, IBF, WBO και The Ring lightweight.

Το ρεκόρ το είναι:

  • 29 αγώνες
  • 29 νίκες
  • 15 με νοκάουτ

Ο 35χρονος Lomachenko έρχεται μετά από 3 συνεχείς νίκες, με τελευταία επί του Jamaine Ortiz στις 29 Οκτωβρίου 2022.

Το ρεκόρ του είναι:

  • 19 αγώνες
  • 17 νίκες
  • 11 με νοκάουτ
  • 2 ήττες

Πιστεύεται ότι ο Haney θα αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα απόψε, εάν ο Lomachenko μπορέσει να μπει μέσα ή στην μεσαία απόσταση. Αυτό δεν θα είναι εύκολο για τον Lomachenko. 

Ο Haney θα προσπαθήσει να κρατήσει τον αγώνα σε μεγάλη απόσταση με κάθε κόστος, ώστε να μπορέσει να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα της απόστασης των 15 εκατοστών που υπερέχει του Lomachenko και μάλλον θα το κάνει με χτυπήματα με το δεξί του ευθύ χτύπημα.

Εκτός από την υπεροχή σωματικά του Devin υπερέχει και ηλικιακά. Είναι 24 ετών και ο Loma 35.

Και οι δύο είναι τέλεια προετοιμασμένοι, αλλά το σώμα του Loma θα χρειάστηκε περισσότερη προσπάθεια για να πιάσει το βάρος και ίσως αυτό να τον οδηγήσει να χάνει τις δυνάμεις του όσο θα προχωρά ο αγώνας. Ο αγωνιστικός χρόνος του Loma δεν είναι απεριόριστος.

Αναμένεται ο Devin να αγκαλιάζει συχνά όταν ο Loma θα σπάζει την απόσταση, για τους χωρίζει μετά ο διαιτητής και να χάνει ο Loma το πλεονέκτημα.

Από τεχνική άποψη ο Haney είναι ένας μεγάλος μαχητής. Έχει πολλές ικανότητες και έχει και ο μέγεθος.

Αν ο Loma πλησιάσει, θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα.  Αν ξεπεράσει τα ευθεία χτυπήματα του Devin και φθάσει στη μεσαία απόσταση θα έχει την υπεροχή. Δεν χάνει την ευκαιρία και είναι “εκτελεστής”. Ο Devin θα χρειαστεί ΄είτε να κάνει ένα βήμα πίσω για να ανοίξει πάλι την απόσταση, είτε να αγκαλιάσει αν προλάβει. Θα πρέπει επίσης να μπορεί να ακολουθήσει τον Loma που θα ελίσσεται από κοντά, να στρίβει μαζί του για να τον έχει πάντα μπροστά του. Και αυτό δεν είναι πάντα σίγουρο ότι θα μπορέσει να το καταφέρει.

 

Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας συγκεντρώνει πολλή τέχνη, εμπειρία και ταλέντο. Αν εξελιχθεί όπως αναμένεται θα είναι μία συναρπαστική βραδιά, που μάλλον θα την μελετάνε για καιρό.

Μια διαφήμιση της επαγγελματικής πυγμαχίας.

Δείτε τι έγινε στη ζύγιση. Νομίζω ότι ο Devin δεν χρειάζεται τέτοια καραγκιοζιλίκια.

 

 

Ο Vasyl  δήλωσε για όλο αυτό

 

 

Ίσως η συμπεριφορά αυτή του Devin να είναι μια προσπάθεια να προκαλέσει περισσότερο ενδιαφέρον για την αποψινή μάχη και μερικές πρόσθετες αγορές pay-per-view.

Ο Kambosos Jr. δήλωσε για τον αγώνα: “Είναι ένας μεγάλος αγώνας, υπάρχει πολύ συναίσθημα και υπάρχουν πολλοί τίτλοι και χρήματα που παίζονται. Υπάρχει μεγάλη πίεση και από τις δύο πλευρές. Ο Devin είναι προφανώς ο πιο μεγαλόσωμος και έχει μια επιπλέον απόσταση 15 cm. Ο Loma φαίνεται επίσης σταθερός. Έχει πάρει και λίγο σε μέγεθος, αλλά από φυσική άποψη, προφανώς ο Haney έχει το πλεονέκτημα”.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά στο ESPN+ από τις 10 μ.μ. τοπική ώρα και το PPV.

 

 

Για να καταλάβετε για τι παραγωγή μιλάμε, δείτε τα επόμενα πολύ καλά βίντεο που αναφέρονται στον αγώνα και που παρουσιάζει ο πολύς Michael Jai White.

 

 

 

Related posts

Deontay Wilder vs Joseph Parker: ήττα σοκ για τον άψυχο Wilder

Spyros Loumanis

Καλή Χρονιά!

Spyros Loumanis

Ο αγώνας Tyson Fury vs Oleksandr Usyk έρχεται!

Spyros Loumanis

Leave a Comment