Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
dojoandring
BoxingΕπικαιρότητα

Anthony Joshua vs Francis Ngannou: μεγάλος αγώνας, μεγάλες αμοιβές

Ο αγώνας Anthony Joshua vs Francis Ngannou που θα γίνει αύριο στο Riyadh της Σαουδικής Αραβίας είναι μεγάλος από πολλές απόψεις.

Είναι μια τεράστια διοργάνωση, δεν θα αγωνιστούν μόνο οι δύο φημισμένοι αντίπαλοι, αλλά και άλλοι επίσης σπουδαίοι πυγμάχοι.

Είναι στην μεγάλη και πιο δημοφιλή κατηγορία. Είναι δύο πραγματικά τεράστιοι τύποι.

Είναι πολύ δημοφιλείς και οι δύο σε όλο τον κόσμο.

Είναι και οι δύο παγκόσμιοι πρωταθλητές, αν και σε διαφορετικά αθλήματα.

Είναι μέσα στα πλαίσια της μεγάλης προσπάθειας που κάνει η Σαουδική Αραβία να γίνει παγκόσμιος παίκτης, να μπει στον χάρτη της επαγγελματικής πυγμαχίας για τα καλά.

Όταν συμμετέχεις και δίνεις “ζωή” σε όλα τα παραπάνω, είναι λογικό να αμοιφθείς και αντίστοιχα.

Και οι δύο μαχητές πρόκειται να γίνουν σημαντικά πλουσιότεροι μόλις ολοκληρωθεί ο αγώνας τους και είναι αλήθεια ότι υπάρχουν δεκάδες εκατομμύρια που θα εισρεύσουν στους λογαριασμούς τους, ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει.

Είναι ένας σημαντικός αγώνας και για τους δύο άνδρες.

Ο  Anthony Joshua, κατά κόσμον AJ, θέλει να δημιουργήσει ένα πλούσιο 2024 στο οποίο ελπίζει να γίνει ξανά παγκόσμιος πρωταθλητής, ενώ ο Francis Ngannou θέλει να συνεχίσει τις άριστες εντυπώσεις που άφησε στον πρώτο πυγμαχικό του αγώνα  απέναντι στον παγκόσμιο πρωταθλητή Tyson Fury.

Όλοι περιμένουν έναν χορταστικό αγώνα, που ανταποκριθεί στις προσδοκίες των ανοιχτοχέρηδων διοργανωτών. Για να καθησυχάσουν τους Σαουδάραβες και να ελκύσουν τους θεατές δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να είναι επιθετικοί και με προσωπικά κίνητρα εκτός από τα χρήματα.

Πριν μιλήσουμε για χρήματα, να θυμίσουμε ότι τα ποσά δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί

Ο Ngannou πρόκειται να πάρει περίπου 15.750.000 εκατομμύρια £ (18,430.800 ευρώ).

Αυτός θα ήταν ο πιο κερδοφόρος αγώνας στην καριέρα του με διαφορά και θα είναι σχεδόν διπλάσια αμοιβή από ό,τι κέρδισε απέναντι στον Fury.

Αυτή η χρέωση δεν περιλαμβάνει χρήματα από το pay-per-view ή χρεώσεις για νίκη κ.λ.π.

Έτσι, είναι πιθανό ο Ngannou να κερδίσει συνολικά πάνω από 20.000.000 £ (23.406.800 ευρώ)  για το πολύ 30 λεπτά (η διάρκεια του αγώνα θα είναι 10 γύροι) στο ρινγκ.

Εν τω μεταξύ, πρόκειται επίσης να είναι ένας από τους πιο κερδοφόρους αγώνες του Joshua.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κερδίσει σχεδόν 39.500.000 £ (46.220.400 ευρώ).

Και πάλι, αυτό δεν περιλαμβάνει χρεώσεις pay-per-view ή οποιοδήποτε πιθανό χρηματικό έπαθλο.

Αυτά τα στοιχεία δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμα, οπότε τα πράγματα θα μπορούσαν να αλλάξουν ελαφρώς, ωστόσο, αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι ο Joshua θα κερδίσει σημαντικά περισσότερα από τον Ngannou.

Κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι αυτό είναι άδικο, αλλά ο Βρετανός είναι ο πιο έμπειρος πυγμάχος και πρώην δύο φορές ενοποιημένος παγκόσμιος πρωταθλητής, επομένως δικαιούται μεγαλύτερη αμοιβή.

Και να σκεφτεί κανείς ότι αυτός είναι μόλις ο δεύτερος αγώνας επαγγελματικής πυγμαχίας του Ngannou. Καλά ξεκίνησε.

 
Πιθανότητες αγώνα:

Joshua – 2/7

Ngannou- 11/4

Ισοπαλία – 22/1

Σίγουρα πρόκειται για μεγάλο πυγμαχικό γεγονός και αν συνυπολογίσουμε και τους άλλους αγώνες, θα είναι μια μεγάλη βραδιά.

Ποιο είναι το ερώτημα του αγώνα, τι αναρωτιέται ο φίλαθλος που θα πληρώσει για την ζωντανή μετάδοση, τι κάνει τον αγώνα σημαντικό από αγωνιστική πλευρά;

Θα τα καταφέρει πάλι ο Francis; Θα σταθεί απέναντι στον επίσης πολύ καλό Anthony; Την πρώτη φορά ο Fury το πήρε πολύ ελαφρά και σχεδόν δεν πίστευε ότι θα του έκανε ζημιά ο “νέος”. Κάποιοι έλεγαν ότι δεν έκανε καν προετοιμασία γι’ αυτόν. Αυτή τη φορά όμως ο αντίπαλός του τον έχει μελετήσει και έχει προπονηθεί εντατικά για τη βραδιά. Τι θα γίνει αν χάσει ο Anthony; Αυτό καλύτερα ας μην το σκεφτόμαστε.

Θα έχει πάντως ενδιαφέρον και σίγουρα όλο το απαραίτητο θέαμα.

 

 

Related posts

Anthony Joshua vs Otto Wallin στην Σαουδική Αραβία στις 23 Δεκεμβρίου 2023

Spyros Loumanis

Η Victoria Lee, το ανερχόμενο αστέρι του MMA, είναι νεκρή σε ηλικία 18 χρονών

Spyros Loumanis

Ο John Fury τα έχει “πάρει” με τον Mike Tyson

Spyros Loumanis

Leave a Comment