Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
dojoandring
BoxingΕπικαιρότητα

Αναβάλλεται ο αγώνας Tyson Fury vs Oleksandr Usyk αφού ο Gypsy King τραυματίστηκε στην προπόνηση και χρειάζεται ράμματα

Ο Tyson Fury υπέστη σοβαρό κόψιμο στα sparring και έτσι ο αγώνας του παγκόσμιου τίτλου στα βαρέα βάρη με τον Oleksandr Usyk αναβλήθηκε.

Η μεγάλη αυτή εκδήλωση για όλες τις ζώνες έπρεπε να γίνει στις 17 Φεβρουαρίου στη Σαουδική Αραβία, αλλά τώρα θα καθυστερήσει με άγνωστη προς το παρόν τη νέα ημερομηνία.

Ο Fury υπέστη ένα βαθύ κόψιμο πάνω από το φρύδι που απαιτεί ράμματα, γι’ αυτό ο αγώνας δεν μπορεί να προχωρήσει.

Το στρατόπεδο του Usyk είπε ότι έχει μείνει με την εντύπωση ότι θα περάσουν μερικοί μήνες πριν ο Βρετανός να είναι σε θέση να επαναπρογραμματίσει.

Όμως ο Usyk εξακολουθεί να θέλει να προχωρήσει στον αγώνα της 17ης Φεβρουαρίου με άλλο αντίπαλο, αντικαταστάτη του Fury.

Σύμφωνα με πολλές αναφορές, ο υποχρεωτικός αμφισβητίας της IBF, Filip Hrgovic, συζητείται ως πιθανός αντίπαλος αντικατάστασης.

Μια επίσημη δήλωση από το Queensberry έγραφε: “Ο πρωταθλητής βαρέων βαρών WBC, Tyson Fury, αναγκάστηκε να αναβάλει τον αγώνα του με τον ενοποιημένο πρωταθλητή Oleksandr Usyk, αφού υπέστη ένα φρικτό κόψιμο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα στο Ριάντ.

Το κόψιμο, που άνοιξε πάνω από το δεξί μάτι του Fury, απαιτούσε επείγουσα ιατρική φροντίδα και σημαντική ραφή και προφανώς θα απαιτήσει μια περίοδο ανάρρωσης, αποκλείοντας κάθε πιθανότητα ο αγώνας με τον Usyk να γίνει στις 17 Φεβρουαρίου στη Σαουδική Αραβία”.

Ένας εκπρόσωπος του Queensberry πρόσθεσε: “Αν και αυτό είναι ακόμα έκτακτη είδηση, είναι ξεκάθαρα μια τεράστια απογοήτευση μετά τη δουλειά που έχει γίνει από τόσους πολλούς ανθρώπους για να παραδοθεί τελικά αυτό το ιστορικό γεγονός στον κόσμο.

Μόλις οι γιατροί αξιολογήσουν το μάτι του Tyson, θα έχουμε καλύτερη πληροφόρηση για την περίοδο ανάρρωσης που απαιτείται.

Όταν γίνει γνωστό, θα εργαστούμε επιμελώς με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας για να επαναπρογραμματίσουμε αυτόν τον αγώνα το συντομότερο δυνατό και φυσικά θα ενημερώνουμε όλους για τις εξελίξεις”.

Ο Fury είπε: “Είμαι απολύτως συντετριμμένος αφού προετοιμαζόμουν για αυτόν τον αγώνα για τόσο καιρό και είμαι σε τόσο εξαιρετική κατάσταση.

Αισθάνομαι άσχημα για όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτό το τεράστιο γεγονός και θα εργαστώ επιμελώς για την επαναπρογραμματισμένη ημερομηνία μόλις το μάτι επουλωθεί.

Μπορώ μόνο να ζητήσω συγγνώμη από όλους όσους επηρεάστηκαν, συμπεριλαμβανομένης της δικής μου ομάδας, της Team Usyk, των μαχητών, των συνεργατών και των οπαδών, καθώς και των οικοδεσποτών μας και των φίλων μου στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας”.

Ο μάνατζερ του Usyk ξέσπασε στον Fury, χαρακτηρίζοντάς τον “δειλό”, καθώς εμφανίστηκαν πλάνα από τον Ουκρανό να συνεχίζει με το δικό του προπονητικό camp.

 

 

Related posts

Το Liam Smith & Chris Eubank Jr 2 έρχεται

Spyros Loumanis

Ο “Αμερικάνος” Andreas Katzourakis έχει ήδη το 8-0

Spyros Loumanis

Τι σχέση έχει ο Conor με το BKFC;

Spyros Loumanis

Leave a Comment