Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
dojoandring
BoxingGreeksΕνημέρωσηΠρόσωπα

Alycia Baumgardner vs Christina Linardatou 2: η Christina θέλει ξανά τον παγκόσμιο τίτλο της

Η Alycia Baumgardner θα κάνει την πρώτη υπεράσπιση του αδιαμφισβήτητου πρωταθλήματος ελαφρών βαρών στις 15 Ιουλίου, όταν θα αγωνιστεί με τη μοναδική γυναίκα που την έχει νικήσει, τη Christina Linardatou, στο Detroit.

Η Baumgardner το κάνει κάπως έναν αγώνα για το σπίτι, καθώς γεννήθηκε στο Fremont του Ohio, και τώρα ζει στα προάστια του Detroit και προπονείται με τον Tony Harisson στην πόλη.

Είναι ο δεύτερος αγώνας φέτος για την Baumgardner (14-1, 7 KO), η οποία αγωνίστηκε τελευταία φορά τον Φεβρουάριο όταν κέρδισε την Elhem Mekhaled στο Hulu Theatre στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης για να γίνει αδιαμφισβήτητη πρωταθλήτρια.

 

 

Για την Linardatou είναι ο πρώτος αγώνας φέτος. Αρχικά επρόκειτο να αγωνιστεί με την Mikaela Mayer τον Απρίλιο στο Λονδίνο. Η Linardatou αποσύρθηκε από τον αγώνα λόγω ιατρικού προβλήματος την προηγούμενη ημέρα του αγώνα, αν και ο προπονητής της δήλωσε ότι δεν έπρεπε να γίνει αυτό και ότι η πραγματική αιτία ήταν ο φόβος της Mayer για πολύ πιθανή ήττα και τέλους της καριέρας της.

Τώρα  η Christina θα αγωνιστεί για δεύτερη φορά με την πιο δημοφιλή γυναίκα που έχει κερδίσει.

Η Linardatou (14-2, 6 ΚΟ) αγωνίστηκε τελευταία φορά τον Ιούλιο του 2022, όταν κέρδισε την Aleksandra Vujovic.

Οι μοναδικές ήττες της Linardatou έχουν έρθει στην Katie Taylor και την Delfine Persoon. Η Linardatou κατείχε τη ζώνη welterweight της WBO junior όταν άφησε τον τίτλο, αφού έμεινε έγκυος — και έκανε μια παύση άνω των δύο ετών πριν επιστρέψει πέρυσι.

 

 

Προσπαθώντας να εκδικηθεί τη μοναδική ήττα της καριέρας της, που έγινε από την Christina στις 28 Ιουλίου 2018,  η Alycia Baumgardner είναι έτοιμη να τα ρισκάρει όλα μπροστά στην οικογένεια και τους φίλους της.

Ο αγώνας είναι στην αυλή της Baumgardner, μέσα στον Τεκτονικό Ναό του Detroit και θα προβληθεί από το DAZN σε όλο τον κόσμο.

Αν και η ζωή των δύο αθλητριών έχει αλλάξει, η Linardatou πιστεύει ότι η ιστορία θα επαναληφθεί.

“Πιστεύω ότι θα είναι ένας μεγάλος αγώνας με εμένα και την Alycia”, είπε η Linardatou. “Θα είναι πολύ καλύτερος από τον πρώτο. Έχει δείξει σημάδια βελτίωσης, αλλά έχω έναν νέο σκοπό για να αγωνιστώ – τον ​​γιο μου. Και όσο βελτιώθηκε με τις δεξιότητές της, τόσο ο εγωισμός και το κεφάλι της έχουν μεγαλώσει με αυτό. Κάνει πολλά πράγματα για τα social media και για να τραβήξει την προσοχή. Το κάνω αυτό για την κληρονομιά του γιου μου. Τα λέμε στις 15 Ιουλίου σαν πρωταθλήτρια”.

H Christina είναι δύο φορές πρωταθλήτρια WBO στην junior – welterweight, έχοντας κερδίσει τον τίτλο το 2019 και το 2020. Από τον Σεπτέμβριο του 2020, κατατάσσεται ως η καλύτερη ενεργή γυναίκα  της junior – welterweight στον κόσμο από το The Ring  και τρίτη από το BoxRec.

Συνολικά οι αγώνες της:

  • 16 αγώνες
  • 14 νίκες
  • 6 με νοκάουτ
  • 2 ήττες

 

 

Related posts

Lomachenko vs Kambosos: όλα είναι έτοιμα

Spyros Loumanis

RIZIN 44 στην Saitama Super Arena έρχεται στις 24 Σεπτεμβρίου 2023

Spyros Loumanis

Chuck Norris: πως θα γίνεις πρωταθλητής

Spyros Loumanis

Leave a Comment