Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
dojoandring
GreeksKickboxingMuay ThaiΠρόσωπα

Alexis Serepisos: ο Έλληνας μαχητής του ONE Championship

Ο Alexis Serepisos γεννήθηκε στο Χάμιλτον της Νέας Ζηλανδίας σε μια οικογένεια Ελλήνων μεταναστών. Ο πατέρας του μετανάστευσε από την Ελλάδα 50 χρόνια πριν, κατά τη διάρκεια του Β’ ‘Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι γονείς του χώρισαν όταν ακόμη ήταν μικρός. Επειδή η μητέρα του δούλευε πολλές ώρες, περισσότερο μεγάλωσε με τους παππούδες του. Ένοιωθε σαν το “μαύρο πρόβατο” της οικογένειας, όπως λέει ο ίδιος, γιατί δεν είχε μια ισορροπημένη ζωή. Αυτό τον οδήγησε στο να έχει προβλήματα με το σχολείο. Στην καλύτερη περίπτωση δεν ενδιαφερόταν. «Πάντα μισούσα το σχολείο», λέει. “Όταν δεν εξαφανίστηκα για 20  συνεχόμενες μέρες, με έδιωξαν”. Ήταν 13 ετών. 

Ήθελε να ζήσει μόνος του. Στην αρχή της εφηβείας του, μπήκε στον κόσμο της εργασίας για να μπορέσει να πληρώνει τα έξοδά του. “Δεν μπορούσα να επιστρέψω – κανένα σχολείο δεν θα με δεχόταν – γι ‘αυτό έπρεπε να πάω σε ένα κέντρο εναλλακτικής εκπαίδευσης. Ευτυχώς, εκεί συνάντησα την υπέροχη σύζυγό μου, την Ολίβια”.

 

Στα 15 του η φίλη του έμεινε έγκυος. Ο Alexis άφησε πάλι το σχολείο για να δουλέψει και να φροντίσει την οικογένειά του.

Σε αυτό το σημείο, ενδιαφέρθηκε για τις πολεμικές τέχνες. Τον τράβηξε το Muay Thai. Μετά την πρώτη προπόνηση ήταν γοητευμένος, είχε μπεί στον δρόμο του.

 

Ο αγώνας του με τον σπουδαίο Ταϊλανδό Lerdsila έγινε στις 3/2/2018. Έχασε αλλά ήταν “σχολείο”

 

 

Στα 16 του, ήταν πατέρας του πρώτου του γιού, δούλευε σε δύο δουλειές, το πρωί έτρεχε και τρία απογεύματα την εβδομάδα έκανε προπόνηση.

Άρχισε να παίζει σε αγώνες με καλά αποτελέσματα. Κατάλαβε ότι μπορούσε να έχει καλά αποτελέσματα σε χαμηλό επίπεδο, αλλά ως εκεί. Αν ήθελε κάτι περισσότερο, θα έπρεπε να ασχοληθεί πιο σοβαρά. Είχε τα προσόντα. Είχε έμφυτη ταχύτητα και καλό timing αλλά κυρίως ένοιωθε άνετα στο ρινγκ.

Μέχρι την ηλικία των 18 ετών, ο Alexis και η σύζυγός του απέκτησαν το δεύτερο παιδί τους. Τα όνειρά του μέσα στο ρινγκ μεγάλωναν όπως και η οικογένειά του.

Δούλευε πλέον σε δουλειές γραφείου, φρόντιζε την οικογένειά του, έκανε προπόνηση, έτρεχε, αγωνιζόταν και κοιμόταν ελάχιστα.

Ξύπναγε στις 4,30 π.μ., έκανε προπόνηση για μιάμιση ώρα, δούλευε οκτώ ώρες, πήγαινε τα παιδιά σε δραστηριότητες μετά το σχολείο, έκανε προπόνηση, φρόντιζε το σπίτι και πήγαινε για ύπνο στις 11,00 μ.μ.

Γνώριζε ότι είχε ευθύνες, δεν είχε δικαιολογίες. Όταν οι άλλοι κοιμόντουσαν αυτός προπονιόταν.

Το πάθος και η αφοσίωσή του του επέτρεψαν να υπερέχει σε μια κατάσταση όπου άλλοι θα είχαν εγκαταλείψει.

Μετά από πέντε χρόνια στο JAI Thai Boxing, κέρδισε τον πρώτο του Παγκόσμιο Τίτλο, αλλά η οικογένεια έπρεπε να  μετεγκατασταθεί  λόγω των υψηλών τιμών της τοπικής αγοράς κατοικιών.

Μετακόμισαν στο Χάμιλτον, όπου μεγάλωσε η σύζυγός του. Εκεί, ο Alexis βρήκε μια μικρή ομάδα αφοσιωμένων αθλητών, την ομάδα House of Pain, που τον βοήθησαν να προωθήσει την καριέρα του.

 

 

“Όταν ήρθα στο Χάμιλτον, άρχισα να προπονούμαι με την ομάδα House of Pain, η οποία είναι μια πολύ μικρή ομάδα μαχητών”, εξηγεί. Ήταν μια μικρή ομάδα 5-6 ατόμων και του προπονητή, αλλά πραγματικά υψηλού επιπέδου.

 

Εδώ με αντίπαλο τον Samui με πάνω από 300 αγώνες στο ενεργητικό του και με περίπου 250 νίκες:

 

 

Εδώ ενώ αγωνίζεται στην Myanmar στο 2ο Myanmar Lethwei World Championship του 2017 με αντίπαλο τον Tun Lwin Moe. Ο μοναδικός Έλληνας που αγωνίστηκε στο Lethwei μέσα στην έδρα του:
 
 
 

 

 

Η καριέρα του σαν επαγγελματία μαχητή προχωρούσε ικανοποιητικά, ήδη ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής στο Kickboxing, αλλά απογειώθηκε όταν του προτάθηκε συμβόλαιο με το ONE Championship, ενός από τους μεγαλύτερους και ποιοτικότερους οργανισμούς στον κόσμο. Το ONE Championship είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός πολεμικών τεχνών στον κόσμο και περιλαμβάνει τόσο το MMA όσο και τις πιο παραδοσιακές πολεμικές τέχνες όπως το Muay Thai. Το 2018 το μέσο κοινό παρακολούθησης για τις εκδηλώσεις της οργάνωσης ήταν 11 εκατομμύρια, με το πιο δημοφιλές event το ONE: Kingdom Of Heroes να προσελκύει 25 εκατομμύρια θεατές.

 

Με 10 αγώνες ΜΜΑ και δύο αγώνες Muay Thai, το “ONE: Eternal Glory” έγινε στο Istora Senayan της Τζακάρτα της Ινδονησίας στις 19 Ιανουαρίου 2019. 

 

Δείτε τι γίνεται:

 

 

Ο Alexis Serepisos είναι ένας πραγματικά μεγάλος μαχητής. Δεν μπαίνεις σε ρινγκ ούτε στην Myanmar στο Lethwei, ούτε κατακτάς παγκόσμιους τίτλους, όπως επίσης δεν σε επιλέγει ο μεγαλύτερος διοργανωτής αγώνων στον κόσμο, το ONE, για αθλητή του, αν δεν είσαι κορυφαίος.

Με ρεκόρ 40 νίκες και 14 ήττες και αγώνες σε όλη την Ασία, γράφει την δική του λαμπρή ιστορία.

Ο  Alexis αγωνίστηκε από μικρός, με πραγματικά δύσκολες συνθήκες και κατάφερε να φθάσει στην κορυφή, του αξίζουν τα καλύτερα. 

 

Related posts

Muay Thai: 800 Fights vs 80 Fights

Spyros Loumanis

Jan Plas: ο πατέρας του Ολλανδικού Kick boxing, το οργανωμένο έγκλημα, τα ναρκωτικά, η αυτοκτονία

Spyros Loumanis

Yorinaga (Yori) Nakamura: ο πρεσβευτής του Shooto

Spyros Loumanis

Leave a Comment