Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
dojoandring
BoxingΕπικαιρότηταΠρόσωπα

Agron Smakici: ο άνθρωπος που “έσκισε” τον Fury

Είχε χρόνια ένας προπονητικός αγώνας, ένα sparring, να γίνει πρώτο θέμα στις ειδήσεις.

Όπως όλοι γνωρίζουν, ο Tyson Fury υπέστη ένα κόψιμο στα sparring μόλις δύο εβδομάδες πριν από τη μεγάλη αναμέτρηση ενοποίησης των τεσσάρων ζωνών με τον Oleksandr Usyk, και σχεδόν αμέσως μόλις συνέβη, άρχισαν να κυκλοφορούν οι θεωρίες συνωμοσίας.

Ακούστηκαν όλα, από την άποψη ότι ο Fury προκάλεσε το τραύμα μόνος του στον εαυτό του, ότι πλήρωσε κάποιον για να το κάνει, μέχρι ότι πιο τρελό μπορεί να φανταστεί κανείς.

Και είναι αλήθεια ότι σε κάποιο βαθμό, ο Fury έχει δώσει το περιθώριο για όλα αυτά με τη συμπεριφορά του τα προηγούμενα χρόνια. Πολλές φορές έχει πει ψέματα, αναιρούσε αυτά που έλεγε και αποσύρθηκε από αγώνες.

Ο “δράστης” είναι ο Agron Smakici, Κροάτης από το Zagreb, 33 ετών, αριστερόχειρας, όπως ο Usyk, βαρέων βαρών με 22 αγώνες, 20 νίκες, από τις οποίες οι 18 με νοκάουτ και 2 ήττες και οι 2 με νοκάουτ, μίλησε στο IFL TV και επιβεβαίωσε ότι δεν είχε πρόθεση για το κόψιμο πάνω από το μάτι του Fury.

“Δυστυχώς το όνομά μου είναι στις ειδήσεις για άσχημα νέα, γιατί ακύρωσα τον μεγαλύτερο αγώνα. Αλλά δεν ήταν επίτηδες”, είπε ο Smakici. “Θα ήταν ψέμα αν έλεγα ότι δεν ένιωσα άσχημα για αυτό που συνέβη. Γιατί σου λέω, ήταν γροθιά. Έριξα μια γροθιά, ξέρω να αισθάνομαι τη γροθιά, αλλά με τραβούσε το κεφάλι προς τα εμπρός – και ίσως βρήκε στον αγκώνα. Αλλά δεν το έκανα επίτηδες. Πριν από το sparring ρώτησα τον προπονητή, “τι είδους sparring να κάνω;” Είπε απλά κάνε όπως νιώθεις. Προσπαθούσα λοιπόν να κινούμαι πολύ, όπως ο Usyk, αποφεύγοντας τις γροθιές, τα χτυπήματα στο σώμα, και κάνω και επαγγελματική πάλη, οπότε πάλευα και μαζί του. Έδειχνε καλός, πραγματικά καλός. Δεν ισχύει ότι δεν ήταν σε φόρμα όπως γράφουν οι δημοσιογράφοι”.

Αυτό θα πρέπει να είναι λίγο πολύ το τέλος των θεωριών συνωμοσίας, αν και πιθανότατα δεν θα είναι. Γιατί κάποιοι θα πουν “και αν ο Smakici έχει πληρωθεί για να τα πει αυτά;”

 Όπως και νάχει ο αγώνας έχε προγραμματιστεί να γίνει στις 18 Μαΐου. Αν φυσικά δεν γίνει πάλι κάτι άλλο.

 

 

 

 

Related posts

Naoya Inoue vs Marlon Tapales: “The Monster” ξαναχτύπησε

Spyros Loumanis

Jake Paul vs Tommy Fury: πυγμαχία vs social media 0-1

Spyros Loumanis

Χρήστος “El Greco” Ναβροζίδης: ο Έλληνας μαχητής του King of the Streets και του Wotore

Spyros Loumanis

Leave a Comment