Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
dojoandring
Muay ThaiΤεχνική

Αγκώνες: το manual για επίθεση και άμυνα

Τα χτυπήματα με τον αγκώνα είναι ότι πιο σκληρό και επικίνδυνο. Όπου “πέφτουν” κάνουν ζημιά. Ο αγκώνας είναι από μόνος του μια πολύ αιχμηρή και σκληρή άρθρωση, αρκεί κάποιος να διπλώσει το χέρι του και έχει ένα έτοιμο “όπλο”. Οποιοσδήποτε μπορεί να χτυπήσει και να έχει ένα καλό αποτέλεσμα. Ο αρχάριος θα έχει ένα καλό αποτέλεσμα, ο προχωρημένος και ο επαγγελματίας ένα καταστροφικό αποτέλεσμα.

Τα πλεονεκτήματά του είναι ότι είναι πολύ σκληρός, πολύ αιχμηρός, μπορεί να κάνει παντού ζημιά. Για τον αγκώνα όλο το σώμα είναι ένας καλός στόχος. Μπορεί να περάσει από απίθανες γωνίες. Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία και εκπαίδευση, όπως για παράδειγμα η γροθιά, είναι πάντα έτοιμος για χρήση.

Τα μειονεκτήματά του είναι ότι χτυπά από μικρή απόσταση, κοντά στο αντίπαλο και τα δικά του “όπλα” και ότι αν δεν βρει στόχο ή αποκρουστεί, μετά ο επιτιθέμενος είναι ανοιχτός και κοντά, δημιουργείται έτσι μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση.

Στο βίντεο που ακολουθεί, βλέπουμε όλο το φάσμα των τεχνικών επίθεσης και άμυνας σε χτυπήματα με τον αγκώνα. Πρόκειται για μια πολύ καλή και κατανοητή παρουσίαση από εξαιρετικούς τεχνίτες του Muay Thai, που φημίζονται για τους αγκώνες τους.

 

Related posts

Το ευθύ χτύπημα του αγκώνα με την υπογραφή του Muay Boran

Spyros Loumanis

ONE Fight Night 13

Spyros Loumanis

Korean Tai otoshi: η Κορεάτικη παραλλαγή του Lee Won Hee

Spyros Loumanis

Leave a Comment