Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
dojoandring
Cinema

A Fighter’s Blues: μια βραβευμένη ταινία με θέμα το Muay Thai

Το A Fighter’ s Blues είναι μια δραματική ταινία του 2000 παραγωγής Χονγκ Κονγκ, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Daniel Lee, ενώ πρωταγωνιστής και παραγωγός είναι ο Andy Lau.

Η ταινία πήρε το βραβείο στο 6th Golden Bauhinia Awards και ο Lau το βραβείο καλύτερου ηθοποιού. Επίσης η ταινία μπήκε στο Top 10 Chinese-language Films.

Το A Fighter’ s Blues κυκλοφόρησε στις 21 Δεκεμβρίου 2000 και ήταν ο 100ος κινηματογραφικός ρόλος για τον Lau.

Η ταινία γνώρισε εισπρακτική επιτυχία στο Χονγκ Κονγκ, με εισπράξεις 22.002.055 δολαρίων HK  από την ημέρα που κυκλοφόρησε, 21 Δεκεμβρίου 2000 έως τις 31 Ιανουαρίου 2001, καθιστώντας την την τρίτη ταινία με τις περισσότερες εισπράξεις του 2000 στην επικράτεια. 

Ο Andy Lau εκπαιδεύτηκε συστηματικά στο Muay Thai για τον ρόλο του ως Mong Fu.

Στην ταινία συμμετέχει και ο σπουδαίος Samart Payakaroon παίζοντας τον ρόλο του Chart-Chai Payakaroon.

Η υπόθεση της ταινίας:

Αφού πέρασε 13 χρόνια στη φυλακή επειδή σκότωσε έναν από τους αντιπάλους του, τον Chat Chai Payakaroon στα αποδυτήρια, ο Mong Fu (Andy Lau), ένας ξεπεσμένος πλέον Thai boxer, επιστρέφει στην Ταϊλάνδη για να ψάξει για την παλιά του αγάπη. Φτάνοντας στην Bangkok, ανακαλύπτει ότι αυτή δεν ζει πια και ότι έχει μια 14χρονη κόρη. Βρίσκει το ορφανοτροφείο που φιλοξενείται, γνωρίζει την κόρη του και ξεκινά μια σχέση με την αδελφή Mioko που διευθύνει το ορφανοτροφείο. Για να καθαρίσει το παρελθόν του, προκαλεί τον σημερινό και κατά 15 χρόνια νεότερο πρωταθλητή, που θέλει να εκδικηθεί τον Chat Chai.

 

Related posts

Ο “Πατέρας του Grappling”, Judoka, stuntman, ηθοποιός, Gene LeBell δεν υπάρχει πια

Spyros Loumanis

Fist of fury: 49 χρόνια μετά ο Bruce Lee παραμένει διαχρονικός

Spyros Loumanis

The Final Blade: μια ταινία και με καλό σενάριο

Spyros Loumanis

Leave a Comment