Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
dojoandring
BoxingΔυτικές πολεμικές τέχνες

52 Blocks Boxing: η πολεμική τέχνη που γεννήθηκε στους δρόμους και τις φυλακές των ΗΠΑ

Έχετε ακούσει ποτέ για το 52 Blocks Boxing; Όχι; Τότε μάλλον δεν έχετε κάνει φυλακή στις ΗΠΑ. Πάντως μην αισθάνεστε άσχημα, οι δημιουργοί του στυλ επέλεξαν να μην είναι πολύ γνωστό.

Το 52 Blocks Boxing είναι μια αστική πολεμική τέχνη, ή για να είμαστε πιο ακριβείς, μια μαχητική μέθοδος που δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ. Δεν έχει οργάνωση, καταγραμμένο ιστορικό, γενεαλογία, δημόσιες σχέσεις.
 
Το βέβαιο είναι ότι δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε στην φυλακή. Υπάρχουν πηγές που αναφέρουν ότι αυτό ξεκίνησε περισσότερα από 100 χρόνια πριν. Άλλοι υποστηρίζουν ότι οι πρώτοι που το άρχισαν ήσαν Αφροαμερικανοί οι οποίοι δεν είχαν άδεια να αγωνίζονται επίσημα σαν πυγμάχοι.
 
Την δεκαετία του ’90 έγινε αναφορά σε αυτό από τον Douglas Century στο Street KingdomFive years inside Franklin Avenue Posse”. 
 
Το 2001 το περιοδικό Details δημοσίευσε άρθρο για το στυλ με τίτλο Ghetto Blasters και το παρουσίαζε σαν το κακό μυστικό του Μπρούκλιν. 
 
Πιο γνωστό έγινε όταν ενδιαφέρθηκαν γι αυτό γνωστά “αστέρια” όπως οι Mike Tyson, οι Wu Tang ClanLudacrisFelicia Snoop” Pearson.
 
Από τεχνική άποψη χρησιμοποιεί περισσότερο τα χέρια και αυτά κυρίως για άμυνα.
 
Ο Lyte Burly, με 30 χρόνια πορεία στο στυλ, είναι ο πιο γνωστός εκπαιδευτής του 52 Blocks Boxing και επισημαίνει ότι είναι η μόνη αμυντική τέχνη. Σκοπός της είναι η αυτοσυντήρηση, κάτι που είναι πολύ λογικό αν θυμηθούμε που αναπτύχθηκε.
 
Ο Lyte που ποτέ δεν λέει όχι σε ένα τεστ της μαχητικής του ικανότητας, λέει ότι το κύριο σημείο που χρησιμοποιούν είναι ο αγκώνας. Επειδή ο αγκώνας είναι το πιο σκληρό σημείο, η άμυνα με αυτόν είναι και μια πρώτης τάξεως αντεπίθεση. Φυσικά δεν είναι μόνο αυτό.
 
Άλλο χαρακτηριστικό είναι οι κυκλικές κινήσεις των χεριών και κάτι που δεν συνηθίζεται, ο ήχος! Προσπαθούν με χτυπήματα των χεριών να παραπλανήσουν την άμυνα και να διασπάσουν την προσοχή του αντιπάλου.
 
 

 

 
Και ένα εκπαιδευτικό βίντεο για το στυλ:
 
 
 
Ακούστε και τον bro:
 
 
 

 

 
Είναι αποτελεσματική μέθοδος; Αν κρίνουμε από το που δημιουργήθηκε…
 

 

Related posts

Το Artur Beterbiev vs Dmitry Bivol έρχεται

Spyros Loumanis

Mike Tyson Vs. Logan Paul; τι ψάχνει ο youtuber στο ρινγκ;

Spyros Loumanis

Terence Crawford vs Errol Spence απόψε το βράδυ

Spyros Loumanis

Leave a Comment