Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
dojoandring
BoxingΕπικαιρότητα

Ο Tyson Fury πρότεινε βοήθεια στον Joe Joyce κατά του Zhilei Zhang αλλά αυτός αρνήθηκε. Γιατί;

Ο Tyson Fury και ο Joe Joyce γνωρίζονται από παλιά. Όταν ο Tyson ετοιμαζόταν για τον πρώτο αγώνα εναντίον του Wilder, ο Joe ήταν ένας από τους βασικούς αγωνιστικούς παρτενέρ του.

Σήμερα ο Joyce θα δώσει την ρεβάνς του αγώνα με τον Κινέζο Zhilei Zhang. Τον Απρίλιο, στον πρώτο αγώνα ο Βρετανός έχασε, δίκαια, με διακοπή λόγω τραυματισμού στο μάτι.

Μία νίκη του Joyce θα του άνοιγε τον δρόμο για να “χτυπήσει” τον τίτλο και να αγωνιστεί με τους κορυφαίους του κόσμου.

Ο Fury σχολιάζοντας, πριν μερικές μέρες στο Queensberry Promotions τον αγώνα, είπε ότι ο Joe “χτυπήθηκε όπως πίστευα ότι θα έκανε. Εγώ και ο Shane [Fury] πιστεύαμε ότι ο Zhang θα τον κέρδιζε”, είπε ο Fury.

Ο “Gypsy King” έκανε μια δημόσια πρόταση στον Joyce κατά τη διάρκεια του τελευταίου του προπονητικού camp και μάλιστα πρότεινε να του δώσει και κάποιες συμβουλές τακτικής.

Και πρόσθεσε: “Είπα στον Joe, ζωντανά στο Διαδίκτυο, ότι αν έρθει στο Morecambe Bay, θα του εγγυηθώ σχεδόν μια νίκη επί του Zhang. Αλλά δεν το έκανε, πήγε στο Vegas.

“Δεν μπορείς να βοηθήσεις κάποιον που δεν θέλει να τον βοηθήσουν. Είναι αυτό που είναι.”

“Ξανά σκληρός αγώνας 50/50. Αλλά θα πρέπει να ευνοήσετε τον Zhang, καθαρά και μόνο επειδή τον έχει ήδη κερδίσει μία φορά και αν [ο Joe] ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο στον επόμενο αγώνα, θα τον κερδίσει ξανά.”

Τόσο ο Zhang όσο και ο Joyce θέλουν να νικήσουν για να διεκδικήσουν τον τίτλο του Fury στα βαρέα βάρη.

Αυτό θα μπορούσε να συμβεί μετά τον αγώνα του Fury με τον πρώην πρωταθλητή του UFC, Francis Ngannou, στη Σαουδική Αραβία στις 28 Οκτωβρίου.

Όμως είναι έτσι τα πράγματα;

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε στο 5:00 τον Joyce να λέει ότι ο Fury του ζήτησε για να κάνει sparring μαζί του 100.000 για κάθε γύρο.

Ο Fury, που πριν τέσσερις μέρες έγινε πατέρας για 7η φορά και έχει πολλά έξοδα, είναι και παγκόσμιος πρωταθλητής και αήττητος για 34 αγώνες και στην κορυφή της καριέρας του. Επομένως η προπόνηση μαζί του είναι πραγματικά “χρυσός” και όποιος είχε την τύχη να προπονηθεί μαζί του θα ανέβαινε κατηγορία σε δεξιότητα.

Επίσης πρόσφατα ο πανύψηλος Βρετανός είχε δηλώσει ότι θέλει να αγωνίζεται για τα χρήματα. Οι τίτλοι δεν τον ενδιαφέρουν. Βέβαια και τους έχει γευτεί αλλά και η καριέρα του ηλικιακά πηγαίνει προς το τέλος της.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι υψηλού επιπέδου επαγγελματίες, δεν κάνουν το χόμπι τους. Οι προετοιμασίες, τα προπονητικά team, οι προωθήσεις των αγώνων, η φροντίδα που πρέπει να έχουν και σε διατροφή, τρόπο ζωής αλλά και σε αποκατάσταση τραυματισμών κοστίζουν πολλά. Επίσης η αγωνιστική τους ζωή δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα έχει μεγάλη διάρκεια και η καλή εποχή της καριέρας τους δεν κρατά πολύ. Πρέπει τα πράγματα να γίνουν σωστά και την ώρα που πρέπει.

Επομένως το αντίτιμο που ζητούσε ο Fury είναι αναμενόμενο αλλά το παράκανε. Δεν θα έμεναν και πολλά από την αμοιβή του Joyce αν συνεργάζονταν. Θα του έδινε όμως το κάτι παραπάνω που θα τον οδηγούσε στη νίκη και θα “έβλεπε¨ παγκόσμιο τίτλο.

Όμως και η προετοιμασίες των επαγγελματιών είναι μια επιχειρηματική δραστηριότητα. Εξετάζεται το κόστος και η ωφέλεια. Ο Joyce στάθμισε προφανώς την πρόταση και έκρινε ότι είναι πολύ ακριβή και ότι μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα με μικρότερη επένδυση.

Σήμερα το βράδυ θα ξέρουμε αν επέλεξε σωστά.

 

 

Related posts

LIVE το EUBC Youth Men & Women European Boxing Championships – Day 5

Spyros Loumanis

Ο Bernard Hopkins, ο Oscar de la Hoya και το Baby Step

Spyros Loumanis

Τα χαστούκια του Dana

Spyros Loumanis

Leave a Comment