Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023
dojoandring
BoxingΕνημέρωσηΕπικαιρότητα

Ο Ryan Garcia απέλυσε τον προπονητή του Joe Goossen, γιατί;

Ο Ryan Garcia, μετά την ήττα με τεχνικό νοκάουτ από τον Gervonta Davis στις 22 Απριλίου, απέλυσε τον 69χρονο προπονητή του Joe Goossen. Ο Goossen είχε αναλάβει να προπονεί τον Ryan τους τελευταίους τρεις αγώνες.

Οι οπαδοί της επαγγελματικής πυγμαχίας θέλουν να μάθουν γιατί ο Garcia έκανε αυτή την επιλογή.

Οι 4 λόγοι που κυκλοφορούν σαν πιθανές αιτίες της απόλυσης είναι οι εξής:

1. Επειδή υπήρξε “κατάσκοπος” στο προπονητικό camp και ο Goossen θεωρήθηκε υπεύθυνος γι’ αυτό

2. Επειδή ο Goossen απουσίαζε από την συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα

3. Επειδή δεν του έδινε χρήσιμες οδηγίες κατά τη διάρκεια του αγώνα

4. Επειδή ο Goossen ήταν της παλιάς σχολής

Ο Goossen για να μην εμφανιστεί στην συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα, θα είχε έναν καλό λόγο. Δεν είναι ο τύπος που θα εγκατέλειπε έναν μαχητή του μετά από μια ήττα. Αυτό ακόμη και αν  επρόκειτο για ένα τύπο που πίστευε ότι τα ξέρει όλα και που αγνόησε πεισματικά τις οδηγίες του, όπως πολλοί πιστεύουν ότι συνέβαινε με τον Garcia.

Ειδικά μέσα στον αγώνα ο Ryan φαινόταν ότι δεν άκουγε τίποτα από αυτά που του έλεγε ο Goossen μεταξύ των γύρων. Έκανε ό,τι του κατέβαινε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια του αγώνα, πιστεύοντας ότι ήξερε περισσότερα από τον προπονητή του. Έμοιαζε με ένα μαχητή με έλλειμμα προσοχής, που δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί στον προπονητή του λόγω των αγωνιστικών του σκέψεων.

Ο Ryan, μόλις 24 ετών, φάνηκε να απολαμβάνει την δόξα και το τεράστιο ενδιαφέρον των θεατών για τον αγώνα του. Ειδικά ο τελευταίος αγώνας ήταν μια μεγάλη εμπορική επιτυχία. Αυτό δεν είναι κακό, ούτε και παράλογο, άλλωστε είναι μόνο 24 ετών και τέτοιες βραδιές δεν τις ζουν πολλοί.

Όμως δεν βρισκόταν εκεί για να καμαρώνει, αλλά για να πυγμαχήσει και να δώσει ένα καλό θέαμα σε περισσότερους από 20.000 θεατές που τον έβλεπαν ζωντανά μέσα στο γήπεδο και πολλούς περισσότερους από την τηλεόραση.

Η στιγμή ήταν πολύ μεγάλη για τον νεαρό Ryan και αντί να αναλάβει την ευθύνη, ο Goossen ήταν αυτός που το χρεώθηκε και τώρα έχει απολυθεί.

Όταν έχεις ένα νεαρό παιδί που αισθάνεται ότι τα ξέρει όλα και επιπλέον είναι εξαιρετικά πλούσιος, με πολλά εκατομμύρια περισσότερα από τον προπονητή του στην τράπεζα και άλλα τόσα που έρχονται, δεν είναι περίεργο που δεν ακολουθούσε τις οδηγίες του.

Είπαμε πιο πάνω ότι “καμάρωνε” γιατί  ο Ryan έμοιαζε με “όρθιο πελαργό”, που δεν υπήρχε περίπτωση να νικήσει έναν έμπειρο μαχητή του επιπέδου του Tank Davis.

Η αδυναμία του Ryan να αλλάξει και να μάθει από τον Goossen ήταν η βαθύτερη αιτία της ήττας του Garcia, το ότι δεν εφάρμοζε τις οδηγίες ήταν επόμενο. Όμως αντί να παραδεχτεί ότι τα έκανε θάλασσα, απέλυσε τον προπονητή του και ψάχνει κάποιον άλλο. Ακολούθησε την εύκολη λύση.

Είναι χαρακτηριστικό ένα βίντεο που κυκλοφόρησε και που δείχνει το Floyd Mayweather να βρίσκεται δίπλα στην γωνία του Davis και να τον ρωτά “τι έχει;”, δηλαδή σε τι είναι καλός και η απάντηση του Davis είναι “τίποτα, είναι αργός”. Καθόλου κολακευτική κριτική για ένα αστέρι.

Οι προπονητές που είναι διαθέσιμοι για ον Ryan είναι οι:

  • Derrick James
  • Calvin Ford
  • Eddy Reynoso (πρώην προπονητής του Garcia)
  • Freddie Roach
  • Floyd Mayweather Jr

Ο Reynoso είναι τώρα προπονητής του σπουδαίου σούπερ σταρ Canelo Alvarez.

Ο παλιός προπονητής του Davis, Calvin Ford, έχει ήδη προσφερθεί να αναλάβει τη θέση του νέου προπονητή του Ryan, λέγοντας: “Θα τον καλωσόριζα με ανοιχτές αγκάλες”. Θα μπορούσε να είναι μια δύσκολη μετάβαση για τον Ryan να συνεργαστεί με τον Ford, καθώς προέρχονται από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα. Ο Ford δεν θα δεχόταν την χαλαρή στάση του Ryan ή την παρουσία του στο Instagram. Θα ήθελε ο νεαρός να δουλέψει σκληρά και αν έχει την αφοσίωση, την πειθαρχία ή την ψυχική σκληρότητα για να ταιριάζει με έναν προπονητή όπως ο Ford είναι αμφίβολο.

Βλέπει κανείς ότι ο Ryan πιθανότατα θα χώριζε γρήγορα τους δρόμους του με τον Ford άμεσα μετά από έναν αγώνα ή ίσως να έφευγε αμέσως μετά από μερικές εβδομάδες προπόνησης. Αν ο Ford ζητήσει από τον σταρ του Instagram που έγινε εκατομμυριούχος να δουλέψει σκληρά, είναι αναμενόμενο ότι ο Ryan θα τον απέλυε επίσης.

Θα δούμε πως θα χειριστεί την καριέρα του ο νεαρός εκατομμυριούχος, αν έχει την ικανότητα να μπει σε ανοδική πορεία ή αν θα προτιμήσει να εξαντλεί την δημοτικότητά του.

 

 

Related posts

“Μη με χτυπάς εμένα…, κατάλαβες…;”

Spyros Loumanis

Το καλύτερο φιλμ για την Ελληνική ερασιτεχνική πυγμαχία

Spyros Loumanis

Usyk vs Joshua 2: 2-0

Spyros Loumanis

Leave a Comment